Ak potrebujete do receptu nutne mascarpone alebo krémový smotanový syr a práve ho nemáte poruke, poradíme vám, ako ho vyrobiť rýchlo a jednoducho len z dvoch surovín. Výsledok chutí skutočne vynikajúco a od originálu by ste ho len ťažko rozpoznali. Za skvelý tip ďakujeme čitateľke Janke!
Potrebujeme:
200 g tučného hrudkovitého tvarohu (ideálne tvaroh v pozlátku)
200 ml smotany na šľahanie 33%
Postup:
Tvaroh prepasírujeme cez jemné sito – ideálne postup zopakujeme 2x, aby sme získali čo najjemnejšiu hmotu. Potom k tvarohu pridáme smotanu a šľaháme pri nízkych otáčkach, kým nezískame krémovú konzistenciu.
Domáce mascarpone je pripravené!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.