Výborný tip aj na cesty, toto mäsko je omnoho lepšie, ako kupované konzervy. Je domáce, dlho vydrží a chutí fantasticky!
Potrebujeme:
2,5 kg bravčového pliecka
50 g soli
15 g rasce mletej
50 g cesnaku
250 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čisté poháre na zaváranie
Postup:
Rúru si nastavíme na 180 stupňov.
Mäso umyjeme a nasolíme. Potom nakrájame na menšie kúsky a uložíme na plech s vyššími okrami, ktorý si vymastíme trochou bravčovej masti. Očistené strúčiky cesnaku uložíme medzi kúsky mäsa, pridáme aj rascu a môžeme použiť aj čierne mleté korenie. Nakoniec podlejeme vodou.
Mäsko vložíme do rúry a pečieme približne 2 hodiny, podľa potreby podlievame vodou, prípadne na 1 hodinu pečieme pod alobalom.
Keď je mäsko upečené, ešte horúce ho navrstvíme do čistých pohárov a zalejeme výpekom tak, aby siahala asi 1 cm pod okraj pohárov. Očistíme, pevne zavrieme a sterilizujeme. Najjednoduchší spôsob je poukladať poháre do hlbokého plechu a sterilizovať v rúre (po pečení bude ešte vyhriata). Pri teplote 140 stupňov, necháme v rúre 30 minút.
Potom necháme vychladnúť a skladujeme v chladnejšej, tmavšej komore, s ostatnými zaváraninami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)