Ak chystáte mäsko na minútkovú úpravu, odporúčame vám túto skvelú marinádu. Je celkom jednoduchá na prípravu a mäsko skvele ochutí. Mäso môžete nechať marinovať podľa toho, koľko máte času – pár minút. Hodinu alebo cez noc. Samozrejme, čím dlhšie necháte marinovať, tým bude mäsko chutnejšie.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového mäsa (krkovička, karé,stehno…)
4 lyžice olivového oleja
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
1 lyžicu horčice
1 lyžičku sladkej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Biele mleté korenie
1 lyžičku soli
Postup:
Zmiešame všetky prísady na marinádu a zmiešame s mäskom. Necháme marinovať aspoň 15 minút, ideálne však dlhšie, pokojne aj cez noc.
Na panvici najskôr opražíme 4 plátky slaninky, potom vyberieme a pridáme mäso. Opražíme sprudka – 4 až 6 minút z každej strany. Na mäsku by sa mala vytvoriť chrumkavá kôrka.
Podávame s prílohou podľa chuti, marináda je však výborná aj na grilovanie či pečenie mäsa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)