Zákusok, ktorý je ako stvorený pre slávnostný nedeľný deň. Ide o vynikajúci dezert z jemného cesta a výborného krému. Rum mu dodá tú správu iskru. Ochutnajte, je výborný!
Potrebujeme:
1 lyžicu kakaového prášku
2 lyžice medu
2 vajcia
150 g práškového cukru
50 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku jedlej sódy
400 g hladkej múky
Krém:
3 bal. vanilkového pudingu
1 liter mlieka
250 g masla
4 bal. vanilkového cukru
150 g práškového cukru
Do krému:
200 g detských piškótam
200 ml mlieka
1 lyžicu rumu
1 lyžičku rumovej arómy
Na vrch:
200 g práškového cukru
20 g kakaa
Lyžicu masla
3 lyžice teplej vody
Postup:
V miske zmiešame kakaový prášok, med, vajcia, práškový cukor, maslo a sódu. Miešame nad parou po dobu 5 minút. Potom zložíme z plameňa a pridáme múku – vymiešame jednotné hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Cesto rozdelím na dve polovice, každú rozvaľkáme, preložíme na plech vystlaný papierom s rozmermi 35×35 cm, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov len pár minút. Cesto sledujeme a dávame pozor, aby sme ho neprepiekli – bude vysušené.
Z mlieka, pudingových práškov a vanilkových cukrov uvaríme hustý puding – necháme vychladnúť. Maslo ušľaháme s práškovým cukorm a po lyžičkách vmiešame do pudingu.
½ krému navrstvíme na jeden medový plát cesta. Piškóty krátko namočíme do mlieka zmiešaného s rumom, rumovou arómov a uložíme na krém. Prikryjeme druhou časťou krému a opatrne uložíme na vrch druhý plát cesta. Takto pripravený krémeš vložíme na noc do chladničky, aby zmäkol.
Na polevu jednoducho zmiešame všetky prísady, preložíme do hrnca a necháme rozvariť na jednotnú hmotu. Hotový krémeš prelejeme touto glazúrou, necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked