Tieto zemiakové knedličky sme jedávali ako deti u babky na Morave, ako dospeláci ich sem tam pripravujeme aj pre naše deti. Hoci nikdy nebudú chutiť tak, ako od babičky.
Potrebujme:
Na cesto:
800 g zemiakov
150 g polohrubej múky
Náplň:
Údené varené mäso
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej na vyprážanie
Postup:
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, potom scedíme (vodu nevylievame) a necháme chvíľu vychladnúť. Zemiaky potom roztlačíme, ako klasicky pri príprave kaše. A teraz prichádza tá hlavná časť. Do zemiakovej hmoty urobíme rúčkou varešky niekoľko jamiek až po dno hrnca. Rovnomerne posypeme múkou (asi ½ z celého množstva múky) a zalejeme ½ horúcej vody zo zemiakov. Prikryjeme pokrievkou a necháme 15 minút pariť. Potom prebytočnú vodu scedíme. Pridáme zvyšnú múku a vymiešame hladké, jednotné cesto.
Na panvici zahrejeme bravčovú masť a namočíme do nej lyžicu. S lyžicou vykrojíme z hmoty jednotlivé halušky, ktoré na tanieriku trochu roztlačíme, do stredu vložíme trochu mäsa a zabalíme opäť do tvaru halušky. Vyprážame na bravčovej masti dotlazista.
Podávame s restovaným špenátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)