Krémove kokosky od Zuzky: Výborné tvarohové plátky s kokosom!

Skvelý tip na koláčik, ktorý nám poslala čitateľka Zuzka. Je veľmi jednoduchý, krémový a najlepšie chutí dobre vychladený. Skvelá pochúťka k popoludňajšej kávičke.
[mashshare]

Skvelý koláčik, ktorý nám poslala čitateľka Zuzka. Je veľmi jednoduchý, krémový a najlepšie chutí dobre vychladený. Skvelá pochúťka k popoludňajšej kávičke.

Potrebujeme:

Na cesto:

400 g hladkej múky

4 lyžice kakaa

250 g masla

160 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 žĺtky

2-6 lyžíc mlieka

4 lyžičky prášku do pečiva

Na krém:

6 žĺtkov

6 bielkov

1 kg jemného tvarohu

150 g strúhaného kokosu

150-200 g práškového cukru (podľa chuti)

2 bal. zlatého klasu (puding)

60 g masla

Šťavu z jedného citrónu

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme tuhšie cesto. Vyformujeme ho do tvaru bochníka, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

Medzitým si pripravíme kokosovú náplň. Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, cukrom a kokosom. Pridáme aj citrónovú šťavu a zmäknuté maslo. Vymiešame jednotný krém do ktorého vmiešame aj pudingové prášky – tie krém krásne zahustia a a nemusíte sa obávať, že nie sú uvarené, počas pečenia sa puding uvarí. Nakoniec do krému opatrne vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.

Cesto rozdelíme na dve časti a preložíme na pomúčenú dosku a rukami porozťahujeme, alebo rozvaľkáme na dva tenšie pláty. Prvý plát uložíme na plech vymastený a vysypaný múkou, navrstvíme náplň a prikryjeme druhým plátom cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Necháme vychladnúť, posypeme kokosom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes