Tušili ste, čo môže vzniknúť z obyčajného cesta, keď ho zomeliete v mlynčeku na mäso? Tento nápad budú obdivovať všetci hostia!

Cesto a mlynček na mäso? V skutočnosti ide o skvelý nápad, ktorý sa oplatí vyskúšať!
[mashshare]

Tento recept na výborné domáce pečivo – chryzantémy, som sa naučila ešte dávno na prázdninách v Poľsku u rodinných známych. Našim doma sa najskôr zdalo zvláštne, dávať cesto do mlynčeku na mäso a rovnako neboli zvyknutí pridávať do cesta majonézu. Ide však o jeden z najlepších nápadov na prípravu sladkej dobroty, aký som kedy skúsila!

Potrebujeme:

250 g masla

1 šálku kr. cukru

2 lyžice majonézy

2 vajcia

½ šálky škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

10 g vanilkového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

4,5-5 šálok hladkej múky

Postup:

V miske zmiešame cukor, vajcia, majonézu a zmäknuté maslo. Potom pridáme sypké prísady – múku, prášok do pečiva a škrob. Vypracujeme mäkké, pružné cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

Teraz prichádza tá zábavná časť. Cesto rozdelíme na menšie kúsky – šúľky, ktoré jednoducho zomelieme v mlynčeku na mäso. Cesto doslova nastriháme na menšie časti a ukladáme na plech – kúsky vyzerajú ako obľúbené kvety – chryzantémy.

Na plechu pečieme v dostatočných rozostupoch, pretože cesto ešte narastie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190-200 stupňov, kým povrch cesta nie ej zlatistý. Potom posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať!

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes