Tento recept na výborné domáce pečivo – chryzantémy, som sa naučila ešte dávno na prázdninách v Poľsku u rodinných známych. Našim doma sa najskôr zdalo zvláštne, dávať cesto do mlynčeku na mäso a rovnako neboli zvyknutí pridávať do cesta majonézu. Ide však o jeden z najlepších nápadov na prípravu sladkej dobroty, aký som kedy skúsila!
Potrebujeme:
250 g masla
1 šálku kr. cukru
2 lyžice majonézy
2 vajcia
½ šálky škrobu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
10 g vanilkového cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
4,5-5 šálok hladkej múky
Postup:
V miske zmiešame cukor, vajcia, majonézu a zmäknuté maslo. Potom pridáme sypké prísady – múku, prášok do pečiva a škrob. Vypracujeme mäkké, pružné cesto, ktoré sa nelepí na ruky.
Teraz prichádza tá zábavná časť. Cesto rozdelíme na menšie kúsky – šúľky, ktoré jednoducho zomelieme v mlynčeku na mäso. Cesto doslova nastriháme na menšie časti a ukladáme na plech – kúsky vyzerajú ako obľúbené kvety – chryzantémy.
Na plechu pečieme v dostatočných rozostupoch, pretože cesto ešte narastie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190-200 stupňov, kým povrch cesta nie ej zlatistý. Potom posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať!