Celá rodina má rada plnenú kapustu – alebo ako tomu hovoríme my „kapustové holúbky“. Táto verzia je omnoho jednoduchšia, no veľmi, veľmi chutná.
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
200 g uvarenej ryže
1 cibuľu
Listy hlávkovej kapusty
200 g kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g paradajkového pretlaku zmiešaného s vodou
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Vonkajšie listy kapusty odstránime a potom listy, ktoré použijeme oddelíme a chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkli. Formu na babávku si môžeme vymastiť trochou oleja a do vnútra po celej ploche rozložíme listy – formu listami vystelieme, okraje listov môžu presahovať z formy, neskôr ich jednoducho preložíme cez náplň.
Mrkvu nastrúhame, cibuľku nakrájame nadrobno, oba druhy zeleniny zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou a povaríme asi 5 minút na panvici. Potom túto zmes zmiešame s mäsom a ryžou a kyslou smotanou. Touto zmesou jednoducho naplníme bábovkovú formu.
Vrch prekryjeme prevísajúcimi kúskami kapustových listov, prípadne môžeme použiť ďalšie listy, aby sme povrch prekryli.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu.
Podávame horúce s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista