U nás doma bolo zvykom robiť kukuricu len varenú a tak mi ani nenapadlo experimentovať s inými tipmi úprav. Tento recept som prvýkrát skúsila minulý rok a odvtedy naň doma nedáme dopustiť. Kukurica chutí inak ako pri varení, je sladšia a podľa mňa omnoho lepšia.
Potrebujeme:
Kukuricu
Maslo
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a každý klas ošúpeme. Ak sú klasy príliš dlhé, môžeme ich zlomiť na polovice.
Každý kúsok potom osolíme a okoreníme. Preložíme na plech vystlaný alobalom a na každý kúsok uložíme plátky masla.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vložíme do rúry a pečieme asi 35-40 minút (počas pečenia otáčame, aby sa zapiekla zo všetkých strán.
Kukurica chytí hnedastú farbu a sladkú až karamelovú chuť. Keď vytiahneme z rúry, môžeme ešte potrieť trochou masla. Je výborná!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: hugsandcookiesxoxo