Chuť sladkého ovocia v lete nemôže chýbať. Užite si ju aj vy naplno, s týmto lahodným receptom pochádzajúcim z francúzska s pôvodným názvom Clafoutis. Jeho príprava je taká jednoduchá, že ju pokojne zvládne aj začiatočník.
Potrebujeme:
500 g čerstvých alebo mrazených jahôd
100 g hladkej múky
60 g práškového cukru
Štipku soli
200 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 vajcia
50 g masla
Postup:
V samostatnej miske zmiešame múku, cukor a soľ, postupne pridáme mlieko a vymiešame zmes bez hrudiek. Po jednom do cesta vmiešame vajíčka a rozpustené maslo. Vymiešame jednotné riedke cesto.
Formu na pečenie vymastíme maslom a na spodok uložíme ovocie. Zalejeme cestom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov 30-40 minút.
Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto