Ľahké, jednoduché a veľmi chutné. Také sú tieto malé koláčiky, pripomínajúce obľúbenú zeleninu. Pod chrumkavým povrchom z jogurtového cesta, sa však ukrýva fantastické náplň plná skvelých chutí. Stačí sa len zahryznúť!
Potrebujeme:
100 g masla
2-3 šálky hladkej múky
¼ lyžičky soli
¼ lyžičky jedlej sódy
1 šálka jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
Náplň:
2 ks kuracích pŕs
3 zemiaky zemiaky
1 cibuľu
Soľ
Čierne mleté korenie
Ďalej budeme potrebovať:
Maslo
1 vajce
150 ml vývaru
Postup:
Zmäknuté maslo zmiešame s múkou, soľou a jedlou sódou. Potom pridáme šálku jogurtu a dve vajcia. Vypracujeme mäkké cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a zatiaľ si pripravíme náplň.
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. Rovnako nakrájame nadrobno kuracie mäso a cibuľu. Ingrediencie zmiešame a ochutíme soľou a korením.
Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme tenké placky. Do prostriedku placiek uložíme náplň a okraje cesta zavinieme tak, aby stred ostal otvorený (viď. obrázok). Keď spotrebujeme všetko cesto a náplň, koláčiky preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút. Po uplynutí tohto času by sa mala v každej cibuľke objaviť tekutina. Vyberieme plech a do každého koláčika vložíme kúsok masla a plech dáme potom späť do rúry.
Po ďalších 20 minútach by koláčiky mali byť na povrchu hnedasté a tekutina z vnútra by mala byť takmer úplne odparená. V tejto fáze natrieme povrch koláčikov rozšľahaným vajíčkom a do vnútra doplníme lyžičku vývaru.
Koláčiky vložíme do rúry ešte na 15 minút a po uplynutí tohto času sú koláčiky pripravené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk