Vynikajúci dezert plný smotanového krému a čokolády, s jemnou chuťou kávy. Navyše, príprava tejto pochúťky je skutočne jednoduchá a rýchla, hravo ju zvládnete za necelých 15 minút.
Potrebujeme:
1 bal. dlhých piškót
1 šálku smotany na šľahanie (33%)
400 g mascarpone (príp. smotanového syra)
3 lyžice práškového cukru
½ šálky uvarenej silnej kávy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice rumu
2 lyžičky kakaa
Na posypanie:
Strúhanú čokoládu (príp. kakao)
Postup:
Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou a cukrom.
Pripravíme si ½ šálky silnej kávy a necháme ju vychladnúť. Potom pridáme do kávy rum, kakao a premiešame.
Dlhé piškóty namáčame v kávovej zmesi a ukladáme na dno pripravenej formy. Na piškóty navrstvíme mascarpone –šľahačkový krém a naň opäť uložíme máčané piškóty. Pokračujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie.
Povrch takto pripraveného dezertu posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom.
Tiramisu uložíme na 3-4 hodiny do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: heavenlytiramisu