Fantastická dvojfaberná bábovka s kakaovým cestom a výborným salko krémom. Oplatí sa vyskúšať.
Potrebujeme:
Na tmavú vrstvu:
¾ šálky polohrubej múky
¼ šálky kakaa
½ šálky kr. cukru
½ lyžičky jedlej sódy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
¼ lyžičky prášku do pečiva
Štipku soli
5 lyžíc oleja
2 veľké vajcia
½ šálky kyslej smotany 12%, alebo biely jogurt
Na bledú vrstvu:
530 g sladeného kondenzovaného mlieka
1 a ½ šálky mlieka
6 vajec
1 lyžičku vanilkovej arómy
1 šálka = 250 ml
Postup:
Do misky dáme múku, kakao, cukor, sódu, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme aj smotanu, olej, vajcia a premiešame. Zmes navrstvíme do vymastenej formy na bábovku.
Potom zmiešame kondenzované a obyčajné mlieko, vajcia a vanilkovú arómu. Všetko premiešame a zmes navrstvíme na kakaovú hmotu – nebojte sa, že hmoty sa premiešajú, ostanú pekne oddelené. Formu vložíme do väčšieho plechu a nalejeme doň 1 liter horúcej vody. Preložíme do horúcej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Necháme vychladiť a potom vo forme vložíme do chladničky na 4 hodiny. Následne vyberieme z chladničky a rýchlym pohybom obrátime na tanier a vyklopíme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: stylowi