Jednoduchý koláčik, ktorý snáď pozná každý z nás. Vyskúšajte fantastickú bublaninu tentokrát s nadýchaným cestom s minerálkou. Je výborná a pochutnávať si na nej môžete už o pol hodinku.
Potrebujeme:
300 g polohrubej múky
250 g práškového cukru
1 bal. kypriaceho prášku
1 bal. vanilkového cukru
Štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 vajec
100 ml perlivej minerálky
100 g slnečnicového oleja
Ovocie
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny. Počas šľahania primiešavame do hmoty olej a minerálku ktorá musí mať izbovú teplotu.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten postupne primiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec postupne primiešame sypkú zmes – múku a prášok do pečiva.
Cesto jednoducho navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto uložíme kúsky zaváraných mandariniek, alebo iného ovocia.
Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov plechu.