Výborné tvarohové pečivko.

Rýchlo pripravené a ešte skôr zjedené.
Z jedného cesta pripravíte rôzne sladké pečivo, môžete ho aj naplniť.
Za fantastický recept ďakujem pani Miluške.
Ako pripraviť tvarohové cesto na sviatočné pečivo?
Potrebujeme:
250 g masla

250 g hl. múky
250 g tvarohu
štipka soli
1 van. cukor
1 žĺtok
troška mletej škorice
Na potretie (voliteľné):

Džem
Nutella
Lekvár
Marmeláda
Maslový krém
Postup:
Nachystáme si všetky prísady a väčšiu misku.

Všetko spracujeme tak, aby vzniklo hladké cesto.
S cestom sa dobre pracuje.
Hlavne pracujte čo najrýchlejšie, ako v prípade lineckého.

Potom cesto zabalíme do fólie.
Necháme v chladničke odpočinúť cca 2 hodinky.
Potom si zľahka pomúčime pracovnú dosku.

Cesto preložíme na dosku a rozvaľkáme.
Hrúbka cesta by mala byť asi 3 mm.
Následne vykrajujeme ľubovoľné tvary.

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 160 ° asi 8 minút.

Ešte horúce obaľujeme ako vanilkové rožteky v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Na plech môžete dávať tesne na seba.
Pri pečení sa zmenšujú a dvíhajú sa.

Robím z neho aj rožteky, odporúčam.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)


















