Ak máte chuť na niečo sladké, no zároveň nechcete siahať po kalorických dezertoch plných cukru a múky, tento recept je ako stvorený pre Vás.

Fantastický orechový koláč si môžete dopriať pokojne aj o polnoci – je ľahký, zdravý a pritom neuveriteľne chutný.
Na jeho prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne suroviny ani dlhé pečenie, len tri jednoduché prísady, ktoré spolu vytvoria dokonalé cesto s bohatou orechovou arómou.
Objavte, ako jednoducho si môžete pripraviť dezert, po ktorom sa budete cítiť skvelo.
Ako pripraviť orechový koláč bez múky a cukru?

Tento koláčik je naozaj výborný – len 3 prísady na cesto, chutí výborne a je veľmi zdravý!
Potrebujeme (na 8 ks):
1 hrnček vlašských orechov
3 PL medu (prípadne agáve/javorového sirupu)
3 vajcia
Na krém:

250 g nízkotučného tvarohu
2 zrelé banány
Med podľa chuti
Postup:
Orechy rozmixujeme v kuchynskom robote na múku a následne do nich vmiešame žĺtka s medom.

V druhej miske si vyšľaháme bielka do hustej peny.
Vyšľahané bielka zľahka zamiešame do orechovej hmoty.
Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (napr. na chlieb).
Pečieme 20 minút na 180 stupňoch.

Ak chcete aj zdravý krém, ja odporúčam vymiešať tvaroh s romixovaným banánom a dolsadiť medom podľa chuti.
Na cesto potom uložíme kúsky banánu, navrstvíme tvaroh (môžeme zmiešať s jogurtom), uhladíme a podávame.
Ak chcete tmavšie cesto, pridajte aj trošku kakaa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)


















