Plnená krkovička v marináde: Len narezať, zaliať marinádou a naplniť- geniálny obed bez roboty, zasýti aj celú armádu!

Tento recept si určite zaslúži miesto vo vašej kuchárke!

Tento recept je dôkazom, že aj bez zdĺhavého varenia sa dá pripraviť jedlo, ktoré ohúri každého pri stole.

 

 

Šťavnatá bravčová krkovička, marináda plná vôní a korenín, a k tomu lahodná plnka – kombinácia, ktorá nikdy nesklame.

Stačí mäso jednoducho narezať, naložiť, nechať marinádu urobiť svoje čaro a potom už len upiecť.

Výsledok? Jemné, prevoňané mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a zasýti aj veľkú rodinu či nečakanú návštevu.

Tento recept si určite zaslúži miesto vo vašej kuchárke!

Ako pripraviť plnenú krkovičku v marináde?

 

 

Recept z TV paprika. Robíme ho, aj keď čakáme veľa hostí na obed. je to jednoduché a vynikajúce jedlo.

Krkovičku možno nahradiť bravčovým karé.

Potrebujeme:

bez kosti bravčová krkovička

plátky mäso údené

plátkový syr údený

 

 

Marináda:

olej olivový

horčica

grilovacie korenie

cesnak (aj 3-4 strúčiky)

 

 

soľ

korenie čierne mleté

oregano

rasca

petržlenová vňať

Postup:

Krkovičku si nakrájame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do spodku – len urobíme hlboký rez. Nasolíme.

 

 

Pripravíme si marinádu ,všetko zmiešame okrem soli.

Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.

Necháme takto cez noc v chladničke.

 

 

Pred pečením vložíme do zárezov plátok syra a plátok údeného mäsa.

Podlejeme vodou a zakryjeme.

Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky.

 

 

Na konci dopečieme dochrumkava – odokryté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes