Tento recept je dôkazom, že aj bez zdĺhavého varenia sa dá pripraviť jedlo, ktoré ohúri každého pri stole.

Šťavnatá bravčová krkovička, marináda plná vôní a korenín, a k tomu lahodná plnka – kombinácia, ktorá nikdy nesklame.
Stačí mäso jednoducho narezať, naložiť, nechať marinádu urobiť svoje čaro a potom už len upiecť.
Výsledok? Jemné, prevoňané mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a zasýti aj veľkú rodinu či nečakanú návštevu.
Tento recept si určite zaslúži miesto vo vašej kuchárke!
Ako pripraviť plnenú krkovičku v marináde?

Recept z TV paprika. Robíme ho, aj keď čakáme veľa hostí na obed. je to jednoduché a vynikajúce jedlo.
Krkovičku možno nahradiť bravčovým karé.
Potrebujeme:
bez kosti bravčová krkovička
plátky mäso údené
plátkový syr údený

Marináda:
olej olivový
horčica
grilovacie korenie
cesnak (aj 3-4 strúčiky)

soľ
korenie čierne mleté
oregano
rasca
petržlenová vňať
Postup:
Krkovičku si nakrájame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do spodku – len urobíme hlboký rez. Nasolíme.

Pripravíme si marinádu ,všetko zmiešame okrem soli.
Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.
Necháme takto cez noc v chladničke.

Pred pečením vložíme do zárezov plátok syra a plátok údeného mäsa.
Podlejeme vodou a zakryjeme.
Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky.

Na konci dopečieme dochrumkava – odokryté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















