Babičkine rýchle zapekanky s kyslou smotanou a cesnakom: Aj staršie pečivo je v momente preč a všetci už pýtajú dupľu!

Niekedy tie najlepšie jedlá vznikajú z jednoduchých surovín, ktoré máme práve doma – a presne tak je to aj s touto babičkinou klasikou.

Výborný nápad na rýchle pizza pohostenie pre návštevu alebo ako rýchla večera z Rýchlo a chutne.

 

 

U nás doma to malo veľký úspech a je to aj výborný tip, ako spotrebovať staršie pečivo.

Teplá večera aleobo pohostenie pre návštevy

Niekedy tie najlepšie jedlá vznikajú z jednoduchých surovín, ktoré máme práve doma – a presne tak je to aj s touto babičkinou klasikou.

Zemiaky, trochu kyslej smotany, vajíčka, cibuľa a zvyšné pečivo – nič výnimočné, no keď sa spoja, premenia sa na voňavú zapekanú pochúťku, ktorú si zamiluje celá rodina.

 

 

Je to jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj poteší – krémové vo vnútri, chrumkavé na povrchu a plné domácej chuti.

A to najlepšie? Aj staršie pečivo sa vďaka tomuto receptu stane delikatesou, po ktorej sa len zapráši!

Ako pripraviť zapekanky s kyslou smotanou?

Potrebujeme:

150 g syra

3 vajcia

200 g šunky

Pažítka alebo kôpor

 

 

1 rajčina

Maslo na potretie

Starší chlebík

2 lyžice kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Pripravíme si všetky prísady.

Ak nemáte krájané pečivo, nakrájame si ho na plátky.

 

 

Vajcia zmiešame s nastrúhaným syrom. nakrájanou paradajkou a nadrobno nakrájanou šunkou.

Kto chce, môže pridať aj smotanu. Dôkladne premiešame.

Na veku, alebo chlebík natrieme maslo a navrstvíme pripravenú zmes (v tenšej vrstve).

 

 

Uložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry kde sprudka zapečieme.

Stačí pár minút, treba sledovať.

Už rozvoniavajú!

Výsledok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes