Výborný nápad na rýchle pizza pohostenie pre návštevu alebo ako rýchla večera z Rýchlo a chutne.

U nás doma to malo veľký úspech a je to aj výborný tip, ako spotrebovať staršie pečivo.
Teplá večera aleobo pohostenie pre návštevy
Niekedy tie najlepšie jedlá vznikajú z jednoduchých surovín, ktoré máme práve doma – a presne tak je to aj s touto babičkinou klasikou.
Zemiaky, trochu kyslej smotany, vajíčka, cibuľa a zvyšné pečivo – nič výnimočné, no keď sa spoja, premenia sa na voňavú zapekanú pochúťku, ktorú si zamiluje celá rodina.

Je to jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj poteší – krémové vo vnútri, chrumkavé na povrchu a plné domácej chuti.
A to najlepšie? Aj staršie pečivo sa vďaka tomuto receptu stane delikatesou, po ktorej sa len zapráši!
Ako pripraviť zapekanky s kyslou smotanou?
Potrebujeme:
150 g syra
3 vajcia
200 g šunky
Pažítka alebo kôpor

1 rajčina
Maslo na potretie
Starší chlebík
2 lyžice kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Pripravíme si všetky prísady.
Ak nemáte krájané pečivo, nakrájame si ho na plátky.

Vajcia zmiešame s nastrúhaným syrom. nakrájanou paradajkou a nadrobno nakrájanou šunkou.
Kto chce, môže pridať aj smotanu. Dôkladne premiešame.
Na veku, alebo chlebík natrieme maslo a navrstvíme pripravenú zmes (v tenšej vrstve).

Uložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry kde sprudka zapečieme.
Stačí pár minút, treba sledovať.
Už rozvoniavajú!
Výsledok.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:




















