Šťavnatý jablkový koláč s kyslou smotanou: Žiadna robota a výsledok fantastický – najlepší jablkáč pod slnkom!

Vznikne vám tak pekný koláčik, ktorý doma voláme jablkový kopček.

Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach!

 

 

Uložte si recept z youtube na tento vynikajúci koláč. Koláč môžete robiť dvomi spôsobmi – prvý, ten úplne najjednoduchší je, že jablká nakrájate na plátky.

Druhý je ten, že použijete prekrojené polovice menších jabĺčok a uložíte do cesta.

Potom použijete polevu na to, aby ste jabĺčka zakryli.

Vznikne vám tak pekný koláčik, ktorý doma voláme jablkový kopček.

Ako pripraviť šťavnatý jablkový koláč s kyslou smotanou?

Potrebujeme:

200 gramov hladkej múky

 

 

50 ml mlieka

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

3 vajcia

200 g cukru

150 g mäkkého margarínu alebo masla

Zloženie na polevu z kyslej smotany:

 

 

1 balenie kyslej smotany

3 vajcia

1 balíček vanilkového cukru

Práškový cukor

Postup:

Na cesto vymiešame zmäknuté maslo s cukorm.

 

 

Pridáme mlieko a nakoniec aj ostatné prísady.

Cest navrstvíme na vymastený a vysypaný plech.

Na polevu si vymiešame prísady.

Jablká nakrájame na plátky, alebo prekrojíme na polovice (v takom prípade ale potrebujeme menšie jablká).

 

 

Časť polevy navrstvíme na cesto.

Pridáme jablká a nalejeme zvyšok polevy.

Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov, 45 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes