Príprava je mimoriadne jednoduchá, piškóta je taká jemná, že sa jednoducho roztopí v ústach!

Uložte si recept z youtube na tento vynikajúci koláč. Koláč môžete robiť dvomi spôsobmi – prvý, ten úplne najjednoduchší je, že jablká nakrájate na plátky.
Druhý je ten, že použijete prekrojené polovice menších jabĺčok a uložíte do cesta.
Potom použijete polevu na to, aby ste jabĺčka zakryli.
Vznikne vám tak pekný koláčik, ktorý doma voláme jablkový kopček.
Ako pripraviť šťavnatý jablkový koláč s kyslou smotanou?
Potrebujeme:
200 gramov hladkej múky

50 ml mlieka
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
3 vajcia
200 g cukru
150 g mäkkého margarínu alebo masla
Zloženie na polevu z kyslej smotany:

1 balenie kyslej smotany
3 vajcia
1 balíček vanilkového cukru
Práškový cukor
Postup:
Na cesto vymiešame zmäknuté maslo s cukorm.

Pridáme mlieko a nakoniec aj ostatné prísady.
Cest navrstvíme na vymastený a vysypaný plech.
Na polevu si vymiešame prísady.
Jablká nakrájame na plátky, alebo prekrojíme na polovice (v takom prípade ale potrebujeme menšie jablká).

Časť polevy navrstvíme na cesto.
Pridáme jablká a nalejeme zvyšok polevy.
Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov, 45 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















