Ak máte radi tradičné šuhajdy, pripravte sa na dezert, ktorý ich prekoná vo všetkých smeroch.

Tieto čokoládovo-gaštanové košíčky sú neodolateľne jemné, sladké akurát a doslova sa rozplývajú na jazyku.
Spájajú chuť obľúbených ľadových gaštanov s poctivou domácou plnkou a chrumkavou vrstvou čokolády.
Výsledok je luxusný, no pritom neuveriteľne jednoduchý na prípravu.

Každý, kto ich ochutná, si okamžite vypýta recept, pretože tento dezert má všetko: vôňu detstva, dotyk elegancie a chuť, ktorej sa nedá odolať.
Ako pripraviť košíčky z ľadových gaštanov?
Vyskúšajte recept na tieto domáce plnené košíčky.
Namiesto klasického receptu pozostávajú z obľúbených tyčieniek Ľadové gaštany.
Nám chutia omnoho viac, ako klasicka zo stuženého tuku a veríme, že ulahodia aj vám. Sú skutočne famózne.

Potrebujeme:
základ:
6 ks ľadové gaštany
120 g maslo
Plnka:
100 g mleté vlašské orechy
50 g práškový cukor
40 g maslo
50 ml rum
1 bal. vanilkový cukor
2 PL mlieko
Postup:
Čokoládové tyčinky spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Pripravíme si košíčky, ktoré do polovice naplníme čokoládou.
Ja plním tak, že trochu ich pootáčame, aby sa čokoláda dostala aj na kraj košíčkov.
Do stredu uložíme orieškovú náplň.

Náplň pripravujeme tak, že všetky suroviny dáme do hrnca a na miernom ohni necháme za stáleho miešania variť asi minútku.
Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na orieškovú náplň nanesieme druhú polovicu čokolády.
Zdobiť môžete orieškami, bielou čokoládou alebo lentilkami.

Necháme stuhnúť a dám do chladnej komory alebo do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















