Zemiakové placky so syrom a šunkou (najlepší recept): Príprava na 5 minút, nejde do nich strúhanka ani múka!

Recept je o to zaujímavejší, že na jeho prírpavu netreba strúhať zemiaky a nemusíte používať ani strúhanku či múku. 

Ak hľadáte recept na rýchle, jednoduché a mimoriadne chutné zemiakové placky, tento je pre Vás ako stvorený.

 

 

Ich príprava trvá len 5 minút, nepotrebujete do nich pridávať múku ani strúhanku a výsledkom sú placky, ktoré sú jemné, šťavnaté a plné lahodnej chuti syra a šunky.

Tento recept je ideálny na rýchlu večeru, desiatu alebo ako príloha k polievke či šalátu.

Vďaka jednoduchým surovinám a bleskovej príprave sa tieto zemiakové placky stanú stálicou vo Vašej kuchyni – chutia skvele ešte teplé aj vychladnuté.

 

 

Vynikajúci recept na rýchle a veľmi chutné placky zo zemiakov, so syrom a šunkou.

Ako pripraviť zemiakové placky so syrom a šunkou?

Recept z YouTube  je o to zaujímavejší, že na jeho prírpavu netreba strúhať zemiaky.

A dokonca nemusíte používať ani strúhanku či múku.

Potrebujeme:

 

 

250 g syra (ja som použila nastrúhanú mozzarellu)

3 vajcia

100 g šunky nakrájanej nadrobno

4 zemiaky (600 g)

Na ochutenie (volitelné):

Soľ

Korenie

Bylinky podľa chuti

 

 

Majoránka

Na domáci dip:

Kyslá smotana alebo biely jogurt

Pratlačený cesnak

Kvapka olivového oleja

Postup:

Zemiaky uvaríme domäkka. Necháme zľahka vychladnúť.

 

 

Ošúpeme a roztlačíme do misky.

Pridáme vajcia, syr, šunku.

Všetko dobre premiešame a podľa chuti pridáme koreniny a bylinky.

Na panvicu dáme zohriať olej.

 

 

Do oleja dávkujeme jednotivé placky.

Opekáme z oboch strán dozlatista.

Necháme odkapkať prebytočný olej na papierovom obrúsku.

 

 

Podávame s dipom podľa chuti.

My odporúčame domáci cenakový dip z kyslej smotany, ktorého priprava je veľmi jednoduchá a je ľahší ako majonéza alebo tatarka.

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes