Jablká len nakrájam, zalejem cestom a pečiem takto aj 3x za týždeň: Najväčšia pochúťka z jabĺk!

Vynikajúci recept na rýchly a veľmi chutný jablkový koláč, ktorý je mäkučký a fantasticky chutný. 

Vynikajúci recept na rýchly a veľmi chutný jablkový koláč, ktorý je mäkučký a fantasticky chutný.

 

 

Jablká sú klasikou, ktorá nikdy nesklame, no vďaka tomuto jednoduchému triku z nich pripravíte skutočnú pochúťku, na ktorú sa budete tešiť aj niekoľkokrát týždenne.

Stačí ich len nakrájať, zalievať lahodným cestom a upiecť – a výsledok je neuveriteľne šťavnatý, voňavý a úplne rozplývajúci sa na jazyku.

Takto si dokážete pripraviť dezert, ktorý zmení obyčajné jablká na hviezdu každého dňa, a nie raz, ale pokojne aj trikrát za týždeň!

Skúste jednoduchý postup nášho receptu.

Ako pripraviť liaty jablkový koláč?

Potrebujeme:

Vajcia – 3 ks

Cukor kr. – 150 g

Mlieko – 180 ml

Maslo – 80 g

Múka hladká – 300 g

Prášok do pečiva – 1 lyžička

Jablká – 3 kusy

Šťava z polovice citróna

Maslo na potretie plechu

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme cesto.

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

 

 

Pridáme mlieko, zmäknuté maslo a prešľaháme.

 

 

Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.

Konzistencia cesta.

 

 

Pripravíme si jablká, netreba ich šúpať – len zbavíme jadrovníka a nakrájame na kúsky.

 

 

Pokvapkáme citrónovou šťavou.

Následne preložíme na plech (21×31 cm) vymastený maslom.

 

 

Zalejeme cestom, uhladíme.

A vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30-35 minút pri 180 ° C.

Posypeme práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes