Vynikajúci recept na rýchly a veľmi chutný jablkový koláč, ktorý je mäkučký a fantasticky chutný.

Jablká sú klasikou, ktorá nikdy nesklame, no vďaka tomuto jednoduchému triku z nich pripravíte skutočnú pochúťku, na ktorú sa budete tešiť aj niekoľkokrát týždenne.
Stačí ich len nakrájať, zalievať lahodným cestom a upiecť – a výsledok je neuveriteľne šťavnatý, voňavý a úplne rozplývajúci sa na jazyku.
Takto si dokážete pripraviť dezert, ktorý zmení obyčajné jablká na hviezdu každého dňa, a nie raz, ale pokojne aj trikrát za týždeň!
Skúste jednoduchý postup nášho receptu.
Ako pripraviť liaty jablkový koláč?
Potrebujeme:
Vajcia – 3 ks
Cukor kr. – 150 g
Mlieko – 180 ml
Maslo – 80 g
Múka hladká – 300 g
Prášok do pečiva – 1 lyžička
Jablká – 3 kusy
Šťava z polovice citróna
Maslo na potretie plechu
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:

Najskôr si pripravíme cesto.
Vajcia vyšľaháme s cukrom.

Pridáme mlieko, zmäknuté maslo a prešľaháme.

Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.
Konzistencia cesta.

Pripravíme si jablká, netreba ich šúpať – len zbavíme jadrovníka a nakrájame na kúsky.

Pokvapkáme citrónovou šťavou.
Následne preložíme na plech (21×31 cm) vymastený maslom.

Zalejeme cestom, uhladíme.
A vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme 30-35 minút pri 180 ° C.
Posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















