7- minútové Krakovské lievance z 2 jabĺk: Toto je stokrát lepšie, ako mastné šišky – bez čakania a bez strúhania jabĺk!

Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické. Príprava zaberie asi 7 minút.

Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické.

 

 

Príprava zaberie asi 7 minút.

Ide o recept na fantastické krakovské lievance.

Ako pripraviť Krakovské lievance

Potrebujeme:

2 jablká

90 gramov masla

100 gr hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie

Polovica lyžičky škorice

1 lyžica cukru

150 ml mlieka

1 vajíčko

Olej alebo maslo na pečenie

Cukor na zdobenie

Voliteľné (na podávanie):

 

 

Šľahačka

Ochutený tvaroh

Čerstvé ovocie

Lekvár

Nutella

Postup:

Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.

 

 

Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.

Na panvici rozpustíme 30 g masla.

Potom pridáme jablká, restujeme 4-5 minút, vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.

Do mixéra dáme múku a prášok do pečiva.

 

 

Pridáme škoricu, med, zvyšok masla, jablká, vajíčko a rozmixujeme.

Na troche masla  (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.

Podávame poprášané cukrom.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes