Najlepšie jablkové placky, aké som ochutnala, bez čakania a absolútne fantastické.

Príprava zaberie asi 7 minút.
Ide o recept na fantastické krakovské lievance.
Ako pripraviť Krakovské lievance
Potrebujeme:
2 jablká
90 gramov masla
100 gr hladkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžička medu alebo vanilkovej esencie
Polovica lyžičky škorice
1 lyžica cukru
150 ml mlieka
1 vajíčko
Olej alebo maslo na pečenie
Cukor na zdobenie
Voliteľné (na podávanie):

Šľahačka
Ochutený tvaroh
Čerstvé ovocie
Lekvár
Nutella
Postup:
Jablká ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.

Ak je šupka tenká, netreba ani šúpať.
Na panvici rozpustíme 30 g masla.
Potom pridáme jablká, restujeme 4-5 minút, vďaka tomu budú mať lievance neopakovateľnú chuť.
Do mixéra dáme múku a prášok do pečiva.

Pridáme škoricu, med, zvyšok masla, jablká, vajíčko a rozmixujeme.
Na troche masla (prípadne aj nasucho) smažíme z oboch strán dozlatista.
Podávame poprášané cukrom.


















