Tento recept ma ešte nesklamal.

Poleva je skutočne ako zrkadlo, aj obyčajnú piškótu s krémom premení na hotové umelecké dielo. Ak radi skúšate nové recepty, tak toto určite odporúčam.
Čo neminiete, pokojne zahlaďte alebo dajte zmraziť a použite keď budete potrebovať.
Potrebujeme:
Zrkadlová čokoládová poleva:
10 g práškovej želatíny + 50 ml studenej vody
125 ml vody

225 g cukru
150 g horkej čokolády min. 50%
30 g preosiateho kakaa
65 ml smotany 33%
Postup:
Želatínu nasypeme do misky, zalejeme studenou vodou a necháme asi 10 minút napučať.
Vodu s cukrom dáme do kastróla a pri strednej teplote zvaríme na 104 stupňov.

Teplotu je nutné dodržať presne, práve v tom je tajomstvo polevy.
Stiahneme z plameňa, prisypeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
Prisypeme preosiatej kakao, následne smotanu a dobre premiešame.
Akonáhle zmes vychladne na 60 stupňov, pridáme napučanú želatínu a miešame do úplného rozpustenia.

Polevu prelejeme cez jemné sitko, potom ľahko premixujte tyčovým mixérom a znovu prelejte cez sitko.
Necháme vychladnúť, prikryjeme fóliou (priamo na polevu) a dajte min. na 12 hodín do chladničky.
na druhý deň zrkadlovú polevu zohrejeme na 29 stupňov a prelejeme si ju do džbánku alebo nádoby s lievikom.
Tortičky sa tak budú lepšie polievať, než napríklad z misky.

Pripravte mriežku, ktorú položte na hlbšej tácku alebo menší plech.
Postupne vyberajte zákusky alebo torty, položte na mriežku a polejte polevou.
Zvyšnú polevu dajte do chladničky (alebo do mrazničky) a môžete použiť opakovane.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















