Ak máte chuť na čerstvý domáci chlieb, no nechce sa Vám čakať na kysnutie, tento recept z kanálu Elliina chutná kuchyňa je pre Vás ideálny.

Vďaka prášku do pečiva sa chlieb krásne nadvihne, je vláčny, jemne chrumkavý a pripravený za pár minút.
Ako pripraviť instantný chlieb bez kysnutia?
Potrebujeme:
500 g chlebovej múky
350 ml studenej vody

1 vrecúško prášku do pečiva (9 g)
10 g soli
Postup prípravy:
Príprava cesta:
V miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
Postupne prilievajte studenú vodu a vareškou alebo rukami miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého, mierne lepivého cesta.

Príprava formy:
Podlhovastú formu s dĺžkou 25 cm vystlite papierom na pečenie.
Cesto vložte do formy a povrch jemne uhlaďte vlhkými rukami alebo stierkou.
Pečenie:

Pečte v predhriatej rúre na 200 °C (horný/spodný ohrev) približne 35–40 minút, kým chlieb nezíska zlatohnedú farbu a pri poklepaní na spodok vydáva dutý zvuk.
Chladenie:
Po upečení chlieb vyberte z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke, aby zostal zospodu chrumkavý a nevznikla vlhkosť.
Tipy na vylepšenie:

Do cesta môžete pridať slnečnicové alebo ľanové semienka, bylinky či drvený cesnak pre výraznejšiu chuť.
Ak máte radi chrumkavejšiu kôrku, po vybratí z rúry chlieb jemne potrite maslom alebo olejom.
Výsledok:
Jednoduchý, rýchly a chutný domáci chlieb – bez droždia, bez čakania a s dokonalou kôrkou. Ideálny k raňajkám, polievkam aj nátierkam.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:




















