Rýchly chlieb bez droždia za 3 minúty: Neuveriteľne chrumkavý a lahodný!

Vynikajúci chrumkavý chlebík, na ktorý nemusíte dlho čakať!

Ak máte chuť na čerstvý domáci chlieb, no nechce sa Vám čakať na kysnutie, tento recept z kanálu Elliina chutná kuchyňa je pre Vás ideálny.

 

 

Vďaka prášku do pečiva sa chlieb krásne nadvihne, je vláčny, jemne chrumkavý a pripravený za pár minút.

Ako pripraviť instantný chlieb bez kysnutia?

Potrebujeme:

500 g chlebovej múky

350 ml studenej vody

 

 

1 vrecúško prášku do pečiva (9 g)

10 g soli

Postup prípravy:

Príprava cesta:

V miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.

Postupne prilievajte studenú vodu a vareškou alebo rukami miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého, mierne lepivého cesta.

 

 

Príprava formy:

Podlhovastú formu s dĺžkou 25 cm vystlite papierom na pečenie.

Cesto vložte do formy a povrch jemne uhlaďte vlhkými rukami alebo stierkou.

Pečenie:

 

 

Pečte v predhriatej rúre na 200 °C (horný/spodný ohrev) približne 35–40 minút, kým chlieb nezíska zlatohnedú farbu a pri poklepaní na spodok vydáva dutý zvuk.

Chladenie:

Po upečení chlieb vyberte z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke, aby zostal zospodu chrumkavý a nevznikla vlhkosť.

Tipy na vylepšenie:

 

 

Do cesta môžete pridať slnečnicové alebo ľanové semienka, bylinky či drvený cesnak pre výraznejšiu chuť.

Ak máte radi chrumkavejšiu kôrku, po vybratí z rúry chlieb jemne potrite maslom alebo olejom.

Výsledok:

Jednoduchý, rýchly a chutný domáci chlieb – bez droždia, bez čakania a s dokonalou kôrkou. Ideálny k raňajkám, polievkam aj nátierkam.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes