Máte chuť na skvelý obed, alebo prílohu bez náročnej a zdĺhavej prípravy? Vyskúšajte tieto mäkučké placky z kapusty a jemného cestíčka. Rozvoňajú celý byt! :-)
Potrebujeme:
300-400 g hlávkovej kapusty nakrájanej nadrobno
200 ml kefíru alebo redšieho bieleho jogurtu
1 vajce
1 menšiu cibuľu
3-5 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rastlinný olej
1/3 lyžičky prášku do pečiva
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Krájanú kapustu osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu stáť boko, aby zmäkla a pustila trochu šťavy.
Cibuľu očistíme a nastrúhame na strúhadle. K cibuľke pridáme kapustu, kefír, vajce, múku, prášok do pečiva a premiešame.
Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany – podľa potreby môžeme pridať ďalšiu múku.
Na panvici rozpálime olej a z cesta formujeme jednotlivé placky, ktoré vyprážame dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk