Výborný recept na kapustové holúbky, ktorý u nás doma všetci milujeme.
Novú kapustu dávam do fliačkov, robíme z nej prívarky alebo si ju dávame do šálatov. Tento recept je však úplne ten najlepší!
Potrebujeme:
1 kg mletého bravčového mäsa
300 g uvarenej ryže
300 g rajčinového pretlaku
250 g nakrájanej cibule
5 strúčikov cesnaku
4 vajcia
1 hlávka kapusty
200 g slaniny
soľ
korenie čierne mleté
paprika červená mletá
Postup:
Z mladej kapusty vyrežeme hlúbik, ponoríme ju do vriacej vody.
Postupne oddelíme jednotlivé listy – mladá kapusta zmäkne rýchlo a listy stačí len oddeliť a nechať vychladnúť.
Príprava plnky:
Najskôr si uvaríme ryžu
Do vychladnutej ryže všetky prísady – mäso, vajíčka, polovicu paradajkového pretlaku, cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku.
Zmesou plníme pripravené listy a stočíme ich tak, aby náplň nevytiekla.
Rolky ukladáme tesne vedľa seba do hrnca alebo pekáča.
Na panvici si nakoniec už len vyškvaríme na kocky nakrájanú slaninu.
Následne pridáme druhú časť paradajkového pretlaku, soľ, korenie, zvyšnú kapustu nakrájanú na rezance a podlejeme vodou.
Touto zmesou zalejeme holúbky.
Pečieme prikryté v rúre asi 1 hodinu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)