Východniarske kapustové holúbky: Toto jedlo milujú aj tí, ktorí kapustu inak nejedia!

Výborný recept, ktorý u nás doma všetci milujeme. Novú kapustu dávam do fliačkov, robíme z nej prívarky alebo si ju dávame do šálatov. Tento recept je však úplne ten najlepší!

Výborný recept na kapustové holúbky, ktorý u nás doma všetci milujeme.

 

 

Novú kapustu dávam do fliačkov, robíme z nej prívarky alebo si ju dávame do šálatov. Tento recept je však úplne ten najlepší!

Potrebujeme:

1 kg mletého bravčového mäsa

300 g uvarenej ryže

300 g rajčinového pretlaku

250 g nakrájanej cibule

5 strúčikov cesnaku

 

 

4 vajcia

1 hlávka kapusty

200 g slaniny

soľ

korenie čierne mleté

paprika červená mletá

Postup:

Z mladej kapusty vyrežeme hlúbik, ponoríme ju do vriacej vody.

 

 

Postupne oddelíme jednotlivé listy – mladá kapusta zmäkne rýchlo a listy stačí len oddeliť a nechať vychladnúť.

 

 

Príprava plnky:

Najskôr si uvaríme ryžu

Do vychladnutej ryže všetky prísady – mäso, vajíčka, polovicu paradajkového pretlaku, cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku.

Zmesou plníme pripravené listy a stočíme ich tak, aby náplň nevytiekla.

Rolky ukladáme tesne vedľa seba do hrnca alebo pekáča.

 

 

Na panvici si nakoniec už len vyškvaríme na kocky nakrájanú slaninu.

Následne pridáme druhú časť paradajkového pretlaku, soľ, korenie, zvyšnú kapustu nakrájanú na rezance a podlejeme vodou.

Touto zmesou zalejeme holúbky.

Pečieme prikryté v rúre asi 1 hodinu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes