Vynikajúci recept na studenú a veľmi osviežujúcu smotanovú tortu, ktorú viete ľahko a jednoducho pripraviť.
Keď vonku pečie slnko a v kuchyni by sa dalo variť už len z horúčavy, klasická rúra ostáva zavretá.
V takýchto dňoch siaham po osvedčených receptoch, ktoré sú rýchle, svieže a bez pečenia.
A práve táto ovocná studená torta je môj letný favorit – pripravená za 10 minút, vyzerá úžasne, chutí ešte lepšie a osvieži lepšie než zmrzlina.
Navyše je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník.
Pripravte sa na osviežujúci studený dezert, ktorý si zamiluje celá rodina!
Potrebujeme:
– 3 kyslé smotany po 2 dl
– 150 g práškového cukru
– 100 g smotany na šľahanie
– 2 vrecká želatíny
– voda na napučanie želatíny
– väčšie balenie dlhých piškót alebo sušienok
– pomarančový džús
– maliny alebo iné ovocie
Postup:
Kyslú smotanu vyšľaháme ručne s práškovým cukrom.
Samostatne vyšľaháme 100 g šľahačky a spojíme s kyslou smotanou.
Želatínu nechajte napučať a potom zahrievaním rozpustíme.
Keď trochu vychladne, pridajte lyžicu – dve kyslej smotany a rozšľahajte ich lyžicou a potom spojte so zvyškom kyslej smotany.
Toto sa robí kvôli vyrovnaniu teploty kyslej smotany a želatíny.
Podnos vyložte alobalom.
Na spodok poukladajte sušienky, ktoré krátko ponoríte do pomarančového džúsu.
Polovicu zmesi navrstvíme na sušienky, poukladáme ovocie.
Potom druhú polovicu zmesi a nakoniec rad sušienok.
Odložíme do chladničky na minimálne 3-4 hodiny a môže byť aj dlhšie.
Nakoniec môžete ešte potrieť šľahačkou a posypať čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)