Robím ju celé leto: Zmrzlina za 2 minúty bez smotany a salka! Jednoduchý recept z mlieka!

Pripravíme si ju len z niekoľkých bežne dostupných surovín – mrazeného ovocia, mlieka a trochy cukru – bez zbytočných prísad či konzervantov.

Ak hľadáte zdravú, osviežujúcu a rýchlu pochúťku na horúce dni, táto domáca ovocná zmrzlina je ideálnou voľbou.

 

 

Pripravíme si ju len z niekoľkých bežne dostupných surovín – mrazeného ovocia, mlieka a trochy cukru – bez zbytočných prísad či konzervantov.

Vďaka banánu a broskyni má krémovú konzistenciu a príjemne sladkú chuť, ktorú osvieži jemná kyslosť mrazeného citróna.

Domáca ovocná zmrzlina z mixéra

Potrebujeme:

1,5 ks mrazeného banánu

1/2 mrazenej broskyne

 

 

100 ml mlieka (3,2 % alebo 2,5 %) – pred použitím ho dáme na 5–10 minút do mrazničky

1 PL práškového cukru

10 g vanilkového cukru

2 malé kúsky mrazeného citróna (alebo podľa chuti)

Postup:

Pred mrazením si ovocie očistíme, umyjeme a osušíme.

Následne nakrájame na menšie kúsky a odložíme do čistej dózy zamraziť.

Do výkonného mixéra vložíme mrazený banán, broskyňu a citrón.

 

 

Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a vychladené mlieko.

Všetko spolu mixujeme, kým nezískame hladkú a krémovú konzistenciu.

Zmrzlinu môžeme okamžite podávať ako „soft“ verziu, alebo ju dáme ešte na 30–60 minút do mrazničky, ak ju chceme tuhšiu.

Tip:

Ak chceme zmrzlinu bez pridaného cukru, môžeme vynechať oba druhy cukru – ovocie je prirodzene sladké.

Zdravá jahodovo-jogurtová zmrzlina za 5 minút

 

 

Táto zmrzlina je plná ovocia, bielkovín a bez umelých prísad – ideálna ako zdravý dezert alebo osviežujúca desiata.

Potrebujeme:

2 hrste mrazených jahôd

1 banán (mrazený alebo čerstvý)

100 g gréckeho jogurtu (môže byť aj nízkotučný)

1–2 ČL medu alebo agávového sirupu (podľa chuti)

Šťava z 1/4 citróna (voliteľne – pre sviežosť)

Postup:

Všetky suroviny vložíme do výkonného mixéra.

 

 

Mixujeme, kým nezískame hladkú a hustú konzistenciu zmrzliny.

Podávame okamžite, prípadne dáme na 20–30 minút schladiť do mrazničky, ak chceme tuhšiu textúru.

Tip:

Ak chceme zmrzlinu vegánsku, použijeme rastlinný jogurt (napr. kokosový alebo mandľový) a namiesto medu použijeme javorový sirup.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes