Prekladaná CUKETA s mletým mäsom: Toto je jediné jedlo z cukety, za ktoré vás bude aj manžel nosiť na rukách!

Prekladaná cuketa s mletým mäsom, cesnakom a kyslou smotanou: Minimálne úsilie a fantastická večera!

Cuketa je vynikajúca zelenina, vďaka ktorej vykúzlite naozaj chutné jedlá.

 

 

A toto jedloje toho dôkazom.

Potrebujeme:

3 – 4 cukety

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

600 – 700 g mletého mäsa

80 g ryže

1 cibuľu

petržlenovú vňať

 

 

kôpor

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL sladkej papriky

soľ, korenie podľa chuti

100 – 150 g syra mozzarella

300 g kyslej smotany

1 PL kečupu

100 – 150 ml vody

Postup:

Cuketu si umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.

Mleté mäso zmiešame s uvarenou ryžou.

Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, nasekaný kôpor a petržlen, prelisovaný cesnak.

 

 

Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a všetko premiešame.

Keď je mäsová plnka pripravená, zoberieme si zapekaciu misu.

Misu vymastíme a striedavo do nej ukladáme kolieska cukety s vrstvou mletého mäsa.

 

Keď máme pekáč s cuketou a mäsom plný, pripravíme si omáčku.

Kyslú smotanu zmiešame s kečupom.

Pridáme soľ a korenie podľa chuti, dobre zamiešame.

 

 

Mierne zriedime vodou, opäť dobre vymiešame a rovnomerne zalejeme cuketu.

Navrch navrstvíme strúhaný syr a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 1,5 hodiny.

Prajeme dobrú chuť!

Videopostup:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes