Krtkove muffiny sú obľúbeným dezertom, ktorý si získal srdcia mnohých vďaka svojej hravej podobe a lahodnej chuti.
Inšpirované známym krtkovým dortom, tieto muffiny v sebe spájajú vláčnosť banánového cesta, osviežujúcu chuť tvarohového krému a čokoládovú „hromadu“, ktorá pripomína krtkov kopček. Sú ideálne na detské oslavy, ale aj ako chutný dezert pre dospelých.
Ingrediencie:
Muffiny:
300 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kypriaci prášok
1 lyžička sódy bikarbóny
štipka soli
2 vajcia
200 g cukru
120 ml oleja
2 zrelé banány, roztlačené
120 ml mlieka
Krém:
250 g tučného tvarohu
100 g práškového cukru
100 ml smotany na šľahanie
Na ozdobenie:
200 g horkej čokolády
50 g masla
Postup:
Príprava cesta
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.
V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, roztlačené banány a mlieko.
Tekuté ingrediencie vmiešame do suchých a vymiešame hladké cesto.
Košíčky na muffiny naplníme cestom do 2/3.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 20-25 minút, alebo kým nie sú zlatisté a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Necháme ich vychladnúť.
V miske zmiešame tvaroh s práškovým cukrom.
V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie a opatrne ju vmiešame do tvarohovej zmesi.
Vychladnuté muffiny vydlabeme lyžičkou, aby sme vytvorili priestor pre krém. Vydlabané vnútro odložíme bokom.
Muffiny naplníme tvarohovým krémom.
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnnej rúre a necháme mierne vychladnúť.
Vydlabané vnútro muffinov rozdrvíme a zmiešame s rozpustenou čokoládou.
Vzniknutou zmesou vytvoríme na každom muffine „krtinec“.
Muffiny necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu pred podávaním.
Tip:
Pre intenzívnejšiu čokoládovú chuť môžete do cesta pridať 2-3 lyžice kakaa.
Krém môžete dochutiť vanilkovým extraktom alebo citrónovou šťavou.
Krtkove kopčeky môžete pred podávaním posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!