Najlepšia živánska pod slnkom: Na toto sa nechytajú ani nedeľné rezne, neostane ani jediná omrvinka!

Stačí LEN poukladať zemiaky, mäso a cibuľu! Živánska pochúťka na plechu, najlepšia akú ste kedy jedli!

Neviete, čo dobré dnes pripraviť na obed?

 

 

Vyskúšajte recept na domácu živánsku na plechu, ktorá je nenáročná na prípravu a chutí famózne.

Fantastický recept od pani Michaely

Jej živánska nielen úžasne vyzerá, ale rovnako tak aj chutí.

Je rýchle a nesmierne chutné jedlo.

 

 

Môžete vyskúšať aj s kuracím mäsko, prípadne pridať aj klobásku, alebo ďalšie prísady. Ja vrelo odporúčam.

Majka C.

Potrebujeme:

 

 

1,5 kg mäsa (hovädzie, bravčové, prípadne 50:50)

1,5 kg zemiakov – nakrájané na kolieska

100 g slaninky – nakrájanej na plátky

4 veľké cibule – nakrájanej na kolieska

 

 

Soľ

Čierne mleté korenie

koreniny podľa chuti

Postup:

 

Foto: pixabay

 

Ak sa vám dá, je dobré mäsko si pripraviť už deň vopred (nasoliť a nekoreniť).

Ak to ale nestíhate, môžete s mäskom pracovať aj hneď.

Potom je to už veľmi jednoduché.

Zapekaciu misu si vymastíme olejom alebo bravčovou masťou.

A teraz začneme vrstviť.

 

 

Slaninka, pás zemiakov, mäsko a cibuľka.

A takto pokračujeme, kým nemáme plnú misu.

 

Pečieme zakryté alobalom približne dve hodinky.

Potom dáme alobal dole. Necháme ešte zapiecť.

Hneď môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes