Fantastický koláčik, ktorý pripravíte úplne jednoducho a hravo schová do vrecka aj náročné zákusky. Autorkou receptu je pani Zdeňka K.
Spojenie šťavnatých jahôd a jemnej želatínovej textúry vytvára dokonalú pochúťku, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči.
V tomto článku vám krok za krokom ukážeme, ako si pripraviť tieto neodolateľné jahodové kocky, ktoré sú ideálne na každú príležitosť.
Potrebujeme (na malý plech):
3 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g kr. cukru
180 g polohrubá múka
2 lyžice kakao
Želatínová vrstva:
Jahody
2 ks jahodová želatína
Krém:
1 tvaroh
1 ks kyslá smotana
1 smotana na šľahanie
1 bal. vanilkový puding za studena
Postup:
Do misky rozbijeme 3 vajcia a vyšľaháme do peny.
Pridáme 150 g kr. cukru a dôkladne prešľaháme. Pridáme preoaiatu múku a kakao.
Vymiešame jednotné a hladké piškótové cesto.
Cesto vylejeme na malý plech vymastený a vysypaný múkou, prípadne vyložený papierom na pečenie.
V rúre prehriatej na 180 stupňov pečieme približne 25 minút.
Želatínová vrstva:
Na upečené cesto navrstvíme umyté a prekrojené jahody.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na jahody, necháme stuhnúť.
Krém:
Do misky dáme tvaroh (ja používam plnotučný z Kauflandu), pridáme aj kyslú smotanu. Vlejeme smotanu na šľahanie, nasypeme pudingový prášok a vyšľaháme.
Krím nanesieme na vrch dezertu a uhladíme.
Vrch dezertu môžeme posypať strúhanou čokoládou.
Necháme vychladiť, stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)