Jednoduché jahodové kocky s tvarohom: Odskúšaný recept!

Vynikajúci recept na lahodný jahodový koláčik s tvarohovým krémom.

Fantastický koláčik, ktorý pripravíte úplne jednoducho a hravo schová do vrecka aj náročné zákusky. Autorkou receptu je pani Zdeňka K.

 

 

Spojenie šťavnatých jahôd a jemnej želatínovej textúry vytvára dokonalú pochúťku, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči.

V tomto článku vám krok za krokom ukážeme, ako si pripraviť tieto neodolateľné jahodové kocky, ktoré sú ideálne na každú príležitosť.

Potrebujeme (na malý plech):

3 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g kr. cukru

180 g polohrubá múka

2 lyžice kakao

Želatínová vrstva:

Jahody

2 ks jahodová želatína

Krém:

 

 

1 tvaroh

1 ks kyslá smotana

1 smotana na šľahanie

1 bal. vanilkový puding za studena

Postup:

Do misky rozbijeme 3 vajcia a vyšľaháme do peny.

 

 

Pridáme 150 g kr. cukru a dôkladne prešľaháme. Pridáme preoaiatu múku a kakao.

Vymiešame jednotné a hladké piškótové cesto.

Cesto vylejeme na malý plech vymastený a vysypaný múkou, prípadne vyložený papierom na pečenie.

 

 

V rúre prehriatej na 180 stupňov pečieme približne 25 minút.

Želatínová vrstva:

Na upečené cesto navrstvíme umyté a prekrojené jahody.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na jahody, necháme stuhnúť.

Krém:

 

 

Do misky dáme tvaroh (ja používam plnotučný z Kauflandu), pridáme aj kyslú smotanu. Vlejeme smotanu na šľahanie, nasypeme pudingový prášok a vyšľaháme.

Krím nanesieme na vrch dezertu a uhladíme.

Vrch dezertu môžeme posypať strúhanou čokoládou.

Necháme vychladiť, stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes