Najväčšia delikatesa z mletého mäsa: Šťavnatá sekaná so syrom!

Chutnejšie ako obyčajné mäsové fašírky.

Navonok obyčajné jedlo, ktoré zároveň dokáže byť neodolateľným pokrmom, po ktorom sa len tak zapráši.

Famózna holandská sekaná podávaná so zemiakmi zapekanými so syrom a korením.

 

 

Najchutnejší recept na fantastickú holandskú sekanú  z youtube kanála Schneller Koch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

180 g bieleho chleba

200-250 ml mlieka

30 g jarnej cibuľky

150 g syra gouda

1 kg mletého mäsa

1/4 ČL mletého muškátového orieška

1/2 ČL mletého koriandra

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie

3 vajcia

1-2 PL strúhanky

1 veľkú cibuľu

50 ml vody

bobkový list

3 zrnká nového korenia

zrnká čierneho korenia

6 zemiakov

2-3 PL parmezánu

koriander alebo petržlenovú vňať

1 ČL cesnakového prášku

1 ČL sušenej cibule

1/2 ČL soli

mleté čierne korenie

parmezán

2-3 PL rastlinného oleja

Postup:

Krajce chleba nakrájame na kocky.

Vložíme ich do hlbokej misy, zalejeme mliekom a rukami roztlačíme na pyré.

 

 

Potom pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a nastrúhanú goudu.

Ďalej pridáme mleté mäso, muškátový oriešok, koriander, soľ a čierne korenie.

 

 

Do zmesi pridáme vajcia a všetko spolu dôkladne premiešame.

Nasypeme strúhanku a opäť zamiešame.

 

 

Plech na pečenie potrieme rastlinným olejom.

Na spodok naukladáme nakrájanú cibuľu.

 

 

Ruky si namočíme vo vode, vyberieme polovicu mäsovej hmoty, vytvarujeme a preložíme na plech.

To isté zopakujeme aj s druhou polovicou.

 

 

Do plechu po stranách nalejeme vodu a vložíme bobkový list.

Pridáme zrnká nového korenia a čierneho korenia.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180°C.

Neošúpané umyté zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút.

 

 

Na čistý plech pridáme nasekanú petržlenovú vňať, cesnakový prášok, sušenú cibuľu, soľ, čierne korenie, parmezán, olej a vareškou premiešame.

Uvarené zemiaky prepolíme a na vnútornej strane spravíme nožom zárezy (viď video).

 

 

Zemiaky poukladáme na plech, potrieme olejom a posypeme parmezánom.

Potom plech so zemiakmi vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút pri teplote 180°C, kým nezmäknú.

 

 

Po uplynutí doby pečenia zvýšime teplotu na 200°C.

Fantastickú sekanú servírujeme s opekanými zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes