Navonok obyčajné jedlo, ktoré zároveň dokáže byť neodolateľným pokrmom, po ktorom sa len tak zapráši.
Famózna holandská sekaná podávaná so zemiakmi zapekanými so syrom a korením.
Najchutnejší recept na fantastickú holandskú sekanú z youtube kanála Schneller Koch.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
180 g bieleho chleba
200-250 ml mlieka
30 g jarnej cibuľky
150 g syra gouda
1 kg mletého mäsa
1/4 ČL mletého muškátového orieška
1/2 ČL mletého koriandra
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
3 vajcia
1-2 PL strúhanky
1 veľkú cibuľu
50 ml vody
bobkový list
3 zrnká nového korenia
zrnká čierneho korenia
6 zemiakov
2-3 PL parmezánu
koriander alebo petržlenovú vňať
1 ČL cesnakového prášku
1 ČL sušenej cibule
1/2 ČL soli
mleté čierne korenie
parmezán
2-3 PL rastlinného oleja
Postup:
Krajce chleba nakrájame na kocky.
Vložíme ich do hlbokej misy, zalejeme mliekom a rukami roztlačíme na pyré.
Potom pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a nastrúhanú goudu.
Ďalej pridáme mleté mäso, muškátový oriešok, koriander, soľ a čierne korenie.
Do zmesi pridáme vajcia a všetko spolu dôkladne premiešame.
Nasypeme strúhanku a opäť zamiešame.
Plech na pečenie potrieme rastlinným olejom.
Na spodok naukladáme nakrájanú cibuľu.
Ruky si namočíme vo vode, vyberieme polovicu mäsovej hmoty, vytvarujeme a preložíme na plech.
To isté zopakujeme aj s druhou polovicou.
Do plechu po stranách nalejeme vodu a vložíme bobkový list.
Pridáme zrnká nového korenia a čierneho korenia.
Plech vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180°C.
Neošúpané umyté zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút.
Na čistý plech pridáme nasekanú petržlenovú vňať, cesnakový prášok, sušenú cibuľu, soľ, čierne korenie, parmezán, olej a vareškou premiešame.
Uvarené zemiaky prepolíme a na vnútornej strane spravíme nožom zárezy (viď video).
Zemiaky poukladáme na plech, potrieme olejom a posypeme parmezánom.
Potom plech so zemiakmi vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút pri teplote 180°C, kým nezmäknú.
Po uplynutí doby pečenia zvýšime teplotu na 200°C.
Fantastickú sekanú servírujeme s opekanými zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU