Bravčové rebierka pečené na kapuste: Trik, s ktorým mäsko ostane extra šťavnaté a jemné!

Poradíme vám aj kuchársky trik, vďaka ktorému ostane mäsko jemné, šťavnaté a nevysuší sa.

Perfektne upečené mäsko a kapusta – kombinácia, ktorá rozohráva symfóniu chutí a vôní. Toto tradičné jedlo, hlboko zakorenené v slovenskej kuchyni, je dokonalým príkladom toho, ako z jednoduchých surovín vykúzliť neodolateľnú pochúťku.

 

 

Pomaly pečené rebierka, šťavnaté a mäkké, sa harmonicky snúbia s kyslou kapustou, ktorá im dodáva sviežosť a jedinečný charakter.

Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý pohladí vašu dušu a naplní váš domov vôňou domácej pohody.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Poradíme vám aj kuchársky trik, vďaka ktorému ostane mäsko jemné, šťavnaté a nevysuší sa.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčových rebier

 

 

10 strúčikov cesnaku

3-4 lyžice tuku

Soľ a korenie podľa chuti

1,5 dl vody

Na kapustový základ:

150 g údenej slaniny

2 červené cibule

1,5 lyžičky rasce

1,5 kg kyslá kapusta

Čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na primerané veľkosti a dôkladne osolíme.

 

 

Na panvici s hlbším dnom rozpustíme 3-4 lyžice bravčovej maste, mäso dvakrát otočíme v rozpálenom tuku, rýchlo opečieme, podľa chuti pridáme korenie.

Potom vezmeme očistené prekrojené strúčiky cesnaku a pridáme do rozpáleného tuku k mäsu.

Otočíme, krátko orestujeme s cesnakom, aby sa uvoľnili chute.

 

 

Podlejeme trochou vody a krátko podusíme pod pokrievkou.

Niekoľkokrát skontrolujeme a v prípade potreby pridáme ešte trochu vody. Dusíme do mäkka, ale nie na hotovo – mäso sa ešte bude piecť.

Príprava kapusty:

Na panvici si na tuku opražíme pokrájanú údenú slaninu, opečenú slaninu vyberieme a do rozohriatej masti pridáme nakrájanú červenú cibuľku a podusíme.

 

 

Pridáme rascu,trocha opražíme, aby sa uvoľnili silice a potom pridáme kyslú kapustu (podľa potreby ju prepláchneme).

Dochutíme korením a podusím.

Podusenú kyslú kapustu navrstvíme na spodok plechu a podľa potreby dochutím korením.

 

 

Poukladáme plátky rebier, prikryjem dôkladne navlhčeným papierom na pečenie – vďaka tomu ostane mäsko šťavnaté a nevysuší sa.

Takto pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov s ventilátorom 40-45 minút.

Po odstránení papiera dopečieme mäso do zlatista po dobu 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes