Kto by si neprial rýchly a jednoduchý recept na chutnú piškótu? Predstavujeme vám recept na piškótu bez vajec, ktorá je hotová už za 5 minút.
Áno, čítate správne! Zabudnite na zložité postupy a množstvo špinavého riadu.
S týmto receptom si upečiete nadýchanú a chutnú piškótu, ktorá sa rozplýva na jazyku, v priebehu chvíľky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ideálna pre nečakané návštevy, rýchle dezerty alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
300 g vody
70 ml oleja
16 g prášku do pečiva
200 g kr. cukru
strúhaná citrónová kôra (voliteľné)
Na posypanie:
práškový cukor
Voliteľné prísady:
Džem alebo lekvár
Čokoládová poleva
Šľahačka
Sladký tvaroh
Potup:
Cukor zmiešame s vlažnou vodou, pridáme olej a rozmiešame.
Do preosiatej hladkej múky pridáme prášok do pečiva.
Pridáme aj tekutú zmes, vymiešame jednotné cesto.
Vymastíme si formu na pečenie a nalejeme do nej cesto.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút.
Hotový koláč pocukrujeme a môžeme podávať.
Ak chcete úplne jednoduchú verziu, piškótu môžete podávať aj len takto, ak máte chuť na niečo špeciálne, neváhajte experimentovať s prísadami, ktoré máte v kuchyni.
Do cesta môžete napríklad primiešať hrozienka, nasekané orechy, alebo kandizované ovocie.
Cesto tiež môžete rozdeliť na dve polovice a do jednej primiešať kakao – vznikne vám pôsobivá zebrovaná piškóta.
Do cesta tiež môžete pridať ovocie – čerstvé, mrazené, prípadne zavárané.
Pokiaľ ide o servírovanie koláča, môžete ho podávať preliaty čokoládovou polevou, potretý džemom, alebo s tvarohovým či smotanovým krémom.
Nech sa už rozhodnete pre akúkoľvek verziu, tento koláč si vás určite získa.
Video postup nájdete TU.