Výborný zákusok, možno ho poznáte ako Dunajské vlny, u nás ich voláme pudingové rezy.
Recept je jednoduchý na prípravu a piškótu, ktorá tvorí základ tohoto zákusku používam aj na iné dezerty.
Potrebujeme:
Do cesta:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
35 dkg hl múky
25 dkg zmäknutého masla alebo margarínu
20 dkg kr. cukru
6 celých vajec
1 balenie prášku do pečiva
2 lyžice kakao
2-3 lyžice mlieko
1 balenie vanilkového cukru
1 fľaša zaváraných čerešní
Na krém:
600 ml mlieka
2 balenia prášku z vanilkového pudingu
6 lyžíc kr. cukru
25 dkg masla alebo margarínu
10 dkg práškového cukru
Na polevu:
15 dkg čokolády na varenie
7 dkg masla alebo margarínu
1 lyžička oleja
Postup:
Cesto:
Vajcia, cukor, vanilkový cukor a mäkké maslo (alebo margarín) sa vymiešame jednotného cesta elektrickým šľahačom.
Postupne pridáme mlieko, múku a prášok do pečiva – ja zvyknem múku spolu s práškom do hmoty preosiať.
Potom všetko zmiešame tak, aby v zmesi neboli hrudky.
Hmotu rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.
Na vymastený a pomúčený pekáč navrstvíme najskôr bledé cesto.
Naň navrstvíme kakaové cesto a uložíme odkvapkané čerešne.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňov.
Či je cesto hotové, otestujeme špáradlom.
Krém:
Na krém jednoducho uvaríme pudingový prášok v mlieku so 6 lyžicami cukru a necháme vychladnúť (odporúčam prikryť fóliou, aby na povrchu nevznikla „koža“.
Mäkké maslo (alebo margarín) sa vyšľahá s práškovým cukrom a vymieša sa s ochladeným pudingom.
Naneste krém na ochladené cesto.
Poleva:
Čokoláda sa rozpustí s olejom a margarínom a nenesie sa na povrch.
Necháme stuhnúť a môžeme nakrájať na rezy.