OBRÁTENÉ rezne, ktoré milujeme: 8 najobľúbenejších receptov!

Máme pre vás zbierku najlepších recept na obľúbené obrátené rezne z rôznych druhov mäsa a prísad. Našimi favoritmi sú jednoznačne horčicové a smotanové obrátené rezne. Ktoré máte najradšej vy?

Poľské obrátené rezne

 

 

Potrebujeme:

4-6 plátkov hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové)

Strúhanka

Vajcia + trochu piva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na vrch:

Vajcia uvarené natvrdo

Paradajky

Veľkú cibuľu

Tatársku omáčku alebo kyslú smotanu

Soľ

Domáca vegeta

Voda, alebo vývar na podlievanie

Bravčová masť

Postup:

Mäso naklepme, osolíme, posypeme domácou vegetou a obalíme v strúhanke – strúhanku dobre vklepeme do mäsa, aby strúhanka dobre držala.

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a na panvicu dáme rozpáliť masť. Mäso obalené v strúhanke obalíme v rozšľahanom vajíčku a hneď opražíme z oboch strán (mäsko len opražíme, aby sa zatiahlo a dopečie sa až v rúre).

Rezne hneď prekladáme do vymasteného pekáča. Na každý rezeň uložíme kolieska cibule, rajčín, kolieska vajec natvrdo a dáme kopček tatárky alebo kyslej smotany – pekne sa na mäsku rozpečie.

Teraz už len podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi 45 minút (podľa potreby podlievame). Pred koncom pečenia uložíme na vrch plátok syra, zložíme pokrievku a necháme zapiecť.. Malý tip, ak chcete rezňom ešte viac pridať na chuti, môžete rezne podlievať vývarom.

Mäsko je naozaj ako vata, všetkým vrelo doporučujem.

Mokré rezne

 

 

Potrebujeme:

1 balenie kuracích rezňov

1 cibuľu

4 vajcia

strúhanku

1/2 pohára olej

a 1/2 pohára vody

1 masox

grilovacie korenie

soľ

Voliteľné: huby, olivy

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, osolíme a posypeme strúhankou, ktorú do mäsa vklepeme z oboch strán. Potom obalíme v rozšľahaných vajciach a usmažíme.

Do malého kastrólika vlejeme vodu s olejom, pridáme masox, korenie a necháme prejsť varom.

Do zapekacej misky uložíme nakrájanú cibuľku, usmažené mäso, zalejeme prevarenou zmesou a dáme zapiecť. Šťava sa do mäsa krásne nasiakne a chutí to báječne. Ako príloha je super zemiaková kaša alebo aj pečivo. Mäsko môžeme posypať hubami, olivami, hráškom, alebo čímkoľvek, čo máte radi.

Maďarské obrátené rezne

 

 

Potrebujeme:

500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso)

4 vajcia

Strúhanku

Na omáčku:

3 dcl vody

2 lyžice dijonskej horčice

2 lyžice pálivého kečupu

Štipku červenej papriky (môžeme aj pálivú)

1/2 lyžice vegety

Majoránka, prípadne ďalšie koreniny podľa chuti

Postup:

Rezne si vyklepeme – nesolíme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame.  Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach a prudko vysmažíme z oboch strán.

Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom.

V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 lyžice kečupu a 1 lyžicu vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso. Posypeme bylinkami podľa chuti.

Dáme zapiecť na 200C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.

Obrátené rezne z Bešeňovej

 

 

 

 

Potrebujeme:

700 g bravčového stehna nakrájaného na plátky – naklapená na tenko

3 vajcia

1 strúčik cesnaku – pretlačený

Strúhanka

Soľ, korenie

Olej

Na omáčku:

3 lyžice horčice

3 – 4 lyžice kečupu

2 strúčiky cesnaku – pretlačeného

2 lyžice oleja

3 lyžice masla

400 ml vývaru alebo vody

1 cibuľu

Plátky slaniny

Postup:

Naklepané rezne si osolíme, okoreníme a obalíme najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach (do vajíčok vmiešame aj cesnak a štipku soli).

Hneď dáme na rozpálený olej a opražíme z oboch strán dozlatista.

Rezne preložíme do hlbšieho pekáča a posyppeme nadrobno nakrájanou cibuľkou a slaninou.

V hrnci si roztopíme maslo, pridáme olej, rohorčicu, kečup a cesnak

Nakoniec všetko rpzmiešame vo vode alebo vývare a prisypeme aj vegetu – touto omáčku zalejeme mäsko a pekáč prikryjeme – pečieme pri teplote 220 stupňov 45 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.Podávame so zemiakmi, ryžou alebo hranolkami.

 

Obrátené rezne na cesnaku

 

 

Potrebujeme:

1,2 kg bravčového karé nakrájaného na plátky

Soľ

3 cibule

6-7 strúčikov cesnaku

1 lyžicu horčice

3-4 lyžice pikantného kečupu

Vegetu, čierne korenie

1/2-1 lyžičku hladkej múky

Strúhanku

4 vajcia

Olej a približne 1 lyžičku masla

Postup:

Cibuľku a cesnak nakrájame na malé kocky. Mäsko zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke – strúhanku do mäska poriadne vtlačíme. Na panvici si rozpálime olej, mäsko obaľujeme vo vajíčku a hneď vyprážame na panvici – z oboch strán dozlatista (nemusí byť hotové, dopečie sa v rúre). Mäsko naukladáme do pripravenej zapekacej misy. Na troche oleja osmažíme cibuľku, pridáme cesnak a chvíľku spolu resujeme – zmes navrstvíme na mäsko.

Teraz si pripravíme omáčku. V kastróliku rozpustíme olej s maslom, pridáme korenie, soľ, vegetu, kečup a horčicu. Keď zmes zovrieme, pridáme asi 700 ml vody (ja pridávam aj 1 lyžičku múky na zahustenie). Krátko povaríme a nalejeme na mäso.

Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov. 5 minút pečieme pri tejto teplote a potom stiahneme na 180 stupňov. A pečieme 20-30 minút. Nakoniec zložíme alobal a necháme zapiecť ešte 5 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Kuracie rezne naruby

 

Potrebujeme:

Kuracie rezne 4 ks

2 vajcia

Strúhanka

2 cibule

Sušený cesnak, soľ, korenie

Maslo

Olej

Postup:

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Obalíme najprv v strúhanke tak, že ju čo najviac vtlačíme do mäsa (môžeme na to použiť plochú stranu klepáčika na mäso). Potom obalíme v oslolených vajciach a troche mlieka. Ihneď kladieme na panvicu s rozohriatym olejom a opečieme z oboch strán.

Mäso vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme na prúžky nakrájanú cibuľu. Cibuľu preložíme do pekáča, na ňu rozprestrieme mäso, na mäso dáme kúsky masla, podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 ° C na približne 25 minút. Výpekom môžeme prelievať mäso.

Najchutnejšie obrátené rezne v horčicovej omáčke

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčových rezňov

Strúhanka

4 vajcia na obaľovanie

Soľ, čierne korenie

Olej na vyprážanie

Omáčka:

1 lyžicu masla

1 lyžičku vegety

Soľ, čierne korenie podľa chuti

2 lyžice plnotučnej horčice

1 lyžicu kečupu

1 šálku vody

Postup:

Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. Do pevného plastového vrecka nasypeme strúhanku a vložíme jeden plátok mäsa. Vrecko zavrieme a jednoducho opäť vyklepeme tĺčikom na mäso (docielime tak, že strúhanka bude perfeknte držať na mäsku). Hovoríme tomu vklepávať strúhanku do rezňov.

Keď máme obalené všetko mäso, na panvici si zahrejeme olej a rezne, jeden po druhom obalíme v rozšľahanom vajíčku a hneď ukladáme na rozpálenú panvicu. Sprudka opražíme z oboch strán dozlatista a hneď ukladáme na pekáč vymastený olejom. Nevadí, ak je mäsko ešte nie celkom hotové, v rúre sa  perfektne dopečie.

V kastróliku roztopíme maslo, ochutíme vegetou, soľou, korením a pridáme aj horčicu s kečupom. Keď zmes začne vrieť, pridáme vodu, rozmiešame a necháme prevariť. Omáčku nalejeme na rezne, prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a prvých 5 minút pečieme na najvyššom stupni (220-350 stupňov) a potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte asi 25 minút. Potom alobal zložíme a asi 5-7 minút necháme zapiecť.

Smotanové obrátené rezne

 

 

Veľmi jednoduché obrátené rezne podľa pani Moniky, ktoré pripravíte rýchlo a len s minimom prísad.

Potrebujeme:

Morčacie rezne

Strúhanku

Vajcia na obalenie

Soľ

Čierne korenie

Vegetu

2 ks smotany na šľanaie

Postup:

Naše Morčacie prsia nakrájame na rezne a jemne naklepeme. Obalíme najskôr v strúhanke, potom v mierne osolenom vajíčku. Krátko osmažíme na panvici a poukladám do pekáča. Zalejem 2ks smotany na šľahanie, ktorú sme si ochutili vegetou.

V rúre vyhriatej na180° pečieme zakryté cca 25 minút. Podávame s prílohou podľa chuti.

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes