Máme pre vás zbierku najlepších recept na obľúbené obrátené rezne z rôznych druhov mäsa a prísad. Našimi favoritmi sú jednoznačne horčicové a smotanové obrátené rezne. Ktoré máte najradšej vy?
Poľské obrátené rezne
Potrebujeme:
4-6 plátkov hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové)
Strúhanka
Vajcia + trochu piva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na vrch:
Vajcia uvarené natvrdo
Paradajky
Veľkú cibuľu
Tatársku omáčku alebo kyslú smotanu
Soľ
Domáca vegeta
Voda, alebo vývar na podlievanie
Bravčová masť
Postup:
Mäso naklepme, osolíme, posypeme domácou vegetou a obalíme v strúhanke – strúhanku dobre vklepeme do mäsa, aby strúhanka dobre držala.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a na panvicu dáme rozpáliť masť. Mäso obalené v strúhanke obalíme v rozšľahanom vajíčku a hneď opražíme z oboch strán (mäsko len opražíme, aby sa zatiahlo a dopečie sa až v rúre).
Rezne hneď prekladáme do vymasteného pekáča. Na každý rezeň uložíme kolieska cibule, rajčín, kolieska vajec natvrdo a dáme kopček tatárky alebo kyslej smotany – pekne sa na mäsku rozpečie.
Teraz už len podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi 45 minút (podľa potreby podlievame). Pred koncom pečenia uložíme na vrch plátok syra, zložíme pokrievku a necháme zapiecť.. Malý tip, ak chcete rezňom ešte viac pridať na chuti, môžete rezne podlievať vývarom.
Mäsko je naozaj ako vata, všetkým vrelo doporučujem.
Mokré rezne
Potrebujeme:
1 balenie kuracích rezňov
1 cibuľu
4 vajcia
strúhanku
1/2 pohára olej
a 1/2 pohára vody
1 masox
grilovacie korenie
soľ
Voliteľné: huby, olivy
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, osolíme a posypeme strúhankou, ktorú do mäsa vklepeme z oboch strán. Potom obalíme v rozšľahaných vajciach a usmažíme.
Do malého kastrólika vlejeme vodu s olejom, pridáme masox, korenie a necháme prejsť varom.
Do zapekacej misky uložíme nakrájanú cibuľku, usmažené mäso, zalejeme prevarenou zmesou a dáme zapiecť. Šťava sa do mäsa krásne nasiakne a chutí to báječne. Ako príloha je super zemiaková kaša alebo aj pečivo. Mäsko môžeme posypať hubami, olivami, hráškom, alebo čímkoľvek, čo máte radi.
Maďarské obrátené rezne
Potrebujeme:
500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso)
4 vajcia
Strúhanku
Na omáčku:
3 dcl vody
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice pálivého kečupu
Štipku červenej papriky (môžeme aj pálivú)
1/2 lyžice vegety
Majoránka, prípadne ďalšie koreniny podľa chuti
Postup:
Rezne si vyklepeme – nesolíme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame. Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach a prudko vysmažíme z oboch strán.
Mäso uložíme kaskádovito do zapekacej misy, ktorú sme si potreli maslom.
V miske poriadne rozmiešame 3dcl vody, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 lyžice kečupu a 1 lyžicu vegety. Touto omáčkou zalejeme mäso. Posypeme bylinkami podľa chuti.
Dáme zapiecť na 200C prikryté alobalom cca 20 min. a potom ešte odokryté dopečieme tak 15 min.
Obrátené rezne z Bešeňovej
Potrebujeme:
700 g bravčového stehna nakrájaného na plátky – naklapená na tenko
3 vajcia
1 strúčik cesnaku – pretlačený
Strúhanka
Soľ, korenie
Olej
Na omáčku:
3 lyžice horčice
3 – 4 lyžice kečupu
2 strúčiky cesnaku – pretlačeného
2 lyžice oleja
3 lyžice masla
400 ml vývaru alebo vody
1 cibuľu
Plátky slaniny
Postup:
Naklepané rezne si osolíme, okoreníme a obalíme najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach (do vajíčok vmiešame aj cesnak a štipku soli).
Hneď dáme na rozpálený olej a opražíme z oboch strán dozlatista.
Rezne preložíme do hlbšieho pekáča a posyppeme nadrobno nakrájanou cibuľkou a slaninou.
V hrnci si roztopíme maslo, pridáme olej, rohorčicu, kečup a cesnak
Nakoniec všetko rpzmiešame vo vode alebo vývare a prisypeme aj vegetu – touto omáčku zalejeme mäsko a pekáč prikryjeme – pečieme pri teplote 220 stupňov 45 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.Podávame so zemiakmi, ryžou alebo hranolkami.
Obrátené rezne na cesnaku
Potrebujeme:
1,2 kg bravčového karé nakrájaného na plátky
Soľ
3 cibule
6-7 strúčikov cesnaku
1 lyžicu horčice
3-4 lyžice pikantného kečupu
Vegetu, čierne korenie
1/2-1 lyžičku hladkej múky
Strúhanku
4 vajcia
Olej a približne 1 lyžičku masla
Postup:
Cibuľku a cesnak nakrájame na malé kocky. Mäsko zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke – strúhanku do mäska poriadne vtlačíme. Na panvici si rozpálime olej, mäsko obaľujeme vo vajíčku a hneď vyprážame na panvici – z oboch strán dozlatista (nemusí byť hotové, dopečie sa v rúre). Mäsko naukladáme do pripravenej zapekacej misy. Na troche oleja osmažíme cibuľku, pridáme cesnak a chvíľku spolu resujeme – zmes navrstvíme na mäsko.
Teraz si pripravíme omáčku. V kastróliku rozpustíme olej s maslom, pridáme korenie, soľ, vegetu, kečup a horčicu. Keď zmes zovrieme, pridáme asi 700 ml vody (ja pridávam aj 1 lyžičku múky na zahustenie). Krátko povaríme a nalejeme na mäso.
Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov. 5 minút pečieme pri tejto teplote a potom stiahneme na 180 stupňov. A pečieme 20-30 minút. Nakoniec zložíme alobal a necháme zapiecť ešte 5 minút.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Kuracie rezne naruby
Potrebujeme:
Kuracie rezne 4 ks
2 vajcia
Strúhanka
2 cibule
Sušený cesnak, soľ, korenie
Maslo
Olej
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Obalíme najprv v strúhanke tak, že ju čo najviac vtlačíme do mäsa (môžeme na to použiť plochú stranu klepáčika na mäso). Potom obalíme v oslolených vajciach a troche mlieka. Ihneď kladieme na panvicu s rozohriatym olejom a opečieme z oboch strán.
Mäso vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme na prúžky nakrájanú cibuľu. Cibuľu preložíme do pekáča, na ňu rozprestrieme mäso, na mäso dáme kúsky masla, podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 ° C na približne 25 minút. Výpekom môžeme prelievať mäso.
Najchutnejšie obrátené rezne v horčicovej omáčke
Potrebujeme:
1 kg bravčových rezňov
Strúhanka
4 vajcia na obaľovanie
Soľ, čierne korenie
Olej na vyprážanie
Omáčka:
1 lyžicu masla
1 lyžičku vegety
Soľ, čierne korenie podľa chuti
2 lyžice plnotučnej horčice
1 lyžicu kečupu
1 šálku vody
Postup:
Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. Do pevného plastového vrecka nasypeme strúhanku a vložíme jeden plátok mäsa. Vrecko zavrieme a jednoducho opäť vyklepeme tĺčikom na mäso (docielime tak, že strúhanka bude perfeknte držať na mäsku). Hovoríme tomu vklepávať strúhanku do rezňov.
Keď máme obalené všetko mäso, na panvici si zahrejeme olej a rezne, jeden po druhom obalíme v rozšľahanom vajíčku a hneď ukladáme na rozpálenú panvicu. Sprudka opražíme z oboch strán dozlatista a hneď ukladáme na pekáč vymastený olejom. Nevadí, ak je mäsko ešte nie celkom hotové, v rúre sa perfektne dopečie.
V kastróliku roztopíme maslo, ochutíme vegetou, soľou, korením a pridáme aj horčicu s kečupom. Keď zmes začne vrieť, pridáme vodu, rozmiešame a necháme prevariť. Omáčku nalejeme na rezne, prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a prvých 5 minút pečieme na najvyššom stupni (220-350 stupňov) a potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte asi 25 minút. Potom alobal zložíme a asi 5-7 minút necháme zapiecť.
Smotanové obrátené rezne
Veľmi jednoduché obrátené rezne podľa pani Moniky, ktoré pripravíte rýchlo a len s minimom prísad.
Potrebujeme:
Morčacie rezne
Strúhanku
Vajcia na obalenie
Soľ
Čierne korenie
Vegetu
2 ks smotany na šľanaie
Postup:
Naše Morčacie prsia nakrájame na rezne a jemne naklepeme. Obalíme najskôr v strúhanke, potom v mierne osolenom vajíčku. Krátko osmažíme na panvici a poukladám do pekáča. Zalejem 2ks smotany na šľahanie, ktorú sme si ochutili vegetou.
V rúre vyhriatej na180° pečieme zakryté cca 25 minút. Podávame s prílohou podľa chuti.