Kuracie stehná so zemiakmi zapečené v šľahačke: Všetko v jednom pekáči!

Dnes tu máme recept na jemné a šťavnaté kuracie mäsko so zemiakmi a šľahačkou.

Milujeme jedlá z jedného pekáča, ktoré navyše aj vynikajúco chutia. Dnes tu máme recept na jemné a šťavnaté kuracie mäsko so zemiakmi a šľahačkou.

 

 

Všetko pripravené pohodlne a jednoducho v jednom pekáči. Tento recept si určite zamilujete vy aj vaša rodina.

Postup:

4 ks kuracie horné stehná vykostené

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice olej

1 lyžica citrónová šťava

2 lyžice grilovacie alebo iné obľúbené korenie

8 ks zemiak

 

 

1 téglik šľahačková smotana

1 lyžica masť

2 ks cibuľa

podľa potreby drvená rasca

podľa potreby soľ

Postup:

Mäso prekrájame na menšie kúsky, posypeme korením, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.

 

 

Premiešame a necháme cez noc marinovať v chladničke v uzavretej nádobe.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky alebo kolieska.

V mise ich posolíme a posypeme rascou.

 

 

Cibuľu nakrájame na pásiky.

V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme mäso z oboch strán.

Výpek z panvice nalejeme do pekáča.

Dno pekáča vyskladáme opečeným mäsom, pridáme cibuľu a naskádáme zemiaky.

 

 

Zalejeme šľahačkou, priklopíme a v rúre na 200 stupňov zapekáme 30 minút.

Potom odklopíme, teplotu zvýšime na 230 stupňov a dopekáme ešte cca 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes