Milujeme jedlá z jedného pekáča, ktoré navyše aj vynikajúco chutia. Dnes tu máme recept na jemné a šťavnaté kuracie mäsko so zemiakmi a šľahačkou.
Všetko pripravené pohodlne a jednoducho v jednom pekáči. Tento recept si určite zamilujete vy aj vaša rodina.
Postup:
4 ks kuracie horné stehná vykostené
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice olej
1 lyžica citrónová šťava
2 lyžice grilovacie alebo iné obľúbené korenie
8 ks zemiak
1 téglik šľahačková smotana
1 lyžica masť
2 ks cibuľa
podľa potreby drvená rasca
podľa potreby soľ
Postup:
Mäso prekrájame na menšie kúsky, posypeme korením, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
Premiešame a necháme cez noc marinovať v chladničke v uzavretej nádobe.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky alebo kolieska.
V mise ich posolíme a posypeme rascou.
Cibuľu nakrájame na pásiky.
V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme mäso z oboch strán.
Výpek z panvice nalejeme do pekáča.
Dno pekáča vyskladáme opečeným mäsom, pridáme cibuľu a naskádáme zemiaky.
Zalejeme šľahačkou, priklopíme a v rúre na 200 stupňov zapekáme 30 minút.
Potom odklopíme, teplotu zvýšime na 230 stupňov a dopekáme ešte cca 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)