Vynikajúci recept na šťavnaté mäsko pečené na jednom plechu so zemiakmi a oblohou. Mäsko ostáva šťavnaté a jemné, doslova sa rozpadá na jazyku.
Recept z kanálu Fleischgerichte sa rozhodne oplatí vyskúšať.
Potrebujeme:
8 plátkov bravčového karé
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky talianske bylinky
1/2 lyžičky čierne mleté korenie
1/2 lyžičky červená mletá paprika
Ďalej:
rastlinný olej
2 lyžice paradajkový pretlak – na potretie mäsa
1 paradajka
2 lyžice kyslá smotana
70 g syr
čerstvý nasekaný kôpor – na záverečné zdobenie
Obloha:
1 cibuľa
6 šampiňónov
Zemiaky:
4 zemiaky
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky červená mletá paprika
1/2 lyžičky čierne mleté korenie
3 lyžice rastlinný olej
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na steaky, položíme na čistú plochu, prikryjeme fóliou a vyklepeme z oboch strán.
Potom ich z oboch strán posypeme soľou, talianskymi bylinkami, čiernym mletým čiernym korením a červenou mletou paprikou. Rukou z oboch strán pomasírujeme, aby sa všetko korenie vstrebalo.
Do panvice s rozohriatym olejom vsypeme jemne nakrájanú cibuľu a opražíme na miernom ohni domäkka a po smažení ju preložíme na tanier.
Do druhej panvice vložíme nakrájané polátky šampiňónov, ktoré dochutíme soľou a potom opražíme na miernom ohni dohnedasta. Po smažení preložíme na tanier.
Zemiaky: Do misy vložíme kolieska zemiakov, ktoré posypeme soľou, červenou mletou paprikou, čiernym mletým čiernym korením a pokvapkáme rastlinným olejom – dobre premiešame.
Na plech vymastený olejom položíme okorenené bravčové steaky a potrieme ich paradajkovou omáčkou.
Potom rovnomerne navrstvíme vyprážanú cibuľu so šampiňónmi, rozložíme okorenené kolieska zemiakov a naaranžujeme kolieska paradajky.
Nakoniec potrieme ingrediencie kyslou smotanou a prikryjeme plech vlhkým pergamenom a alobalom.
Pečieme v predhriatej rúre 45-50 minút pri 180 ° C do chrumkava.
Po 45 minútach odstránime alobal a pergamen a ingrediencie posypeme strúhaným syrom.
Pečieme ďalších 5-10 minút, alebo kým sa syr neroztečie.
Na záver posypeme čerstvým nasekaným kôprom a podávajte s láskou, veľkou chuťou a radosťou.