Šťavnaté rezne na plechu: Bravčové mäso už nevyprážam, ale pripravujem len takto!

Vynikajúci recept na nedeľnú klasiku v novom šate.

Vynikajúci recept na šťavnaté mäsko pečené na jednom plechu so zemiakmi a oblohou. Mäsko ostáva šťavnaté a jemné, doslova sa rozpadá na jazyku.

 

 

Recept z kanálu Fleischgerichte sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

8 plátkov bravčového karé

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 lyžičky soli

1/2 lyžičky talianske bylinky

1/2 lyžičky čierne mleté ​​korenie

1/2 lyžičky červená mletá paprika

Ďalej:

 

 

rastlinný olej

2 lyžice paradajkový pretlak – na potretie mäsa

1 paradajka

2 lyžice kyslá smotana

70 g syr

čerstvý nasekaný kôpor – na záverečné zdobenie

Obloha:

1 cibuľa

6 šampiňónov

Zemiaky:

 

 

4 zemiaky

1/2 lyžičky soli

1/2 lyžičky červená mletá paprika

1/2 lyžičky čierne mleté ​​korenie

3 lyžice rastlinný olej

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na steaky, položíme na čistú plochu, prikryjeme fóliou a vyklepeme z oboch strán.

Potom ich z oboch strán posypeme soľou, talianskymi bylinkami, čiernym mletým čiernym korením a červenou mletou paprikou. Rukou z oboch strán pomasírujeme, aby sa všetko korenie vstrebalo.

Do panvice s rozohriatym olejom vsypeme jemne nakrájanú cibuľu a opražíme na miernom ohni domäkka a po smažení ju preložíme na tanier.

Do druhej panvice vložíme nakrájané polátky šampiňónov, ktoré dochutíme soľou a potom opražíme na miernom ohni dohnedasta. Po smažení preložíme na tanier.

 

 

Zemiaky: Do misy vložíme kolieska zemiakov, ktoré posypeme soľou, červenou mletou paprikou, čiernym mletým čiernym korením a pokvapkáme rastlinným olejom – dobre premiešame.

Na plech vymastený olejom položíme okorenené bravčové steaky a potrieme ich paradajkovou omáčkou.

Potom rovnomerne navrstvíme vyprážanú cibuľu so šampiňónmi, rozložíme okorenené kolieska zemiakov a naaranžujeme kolieska paradajky.

 

 

Nakoniec potrieme ingrediencie kyslou smotanou a prikryjeme plech vlhkým pergamenom a alobalom.

Pečieme v predhriatej rúre 45-50 minút pri 180 ° C do chrumkava.

Po 45 minútach odstránime alobal a pergamen a ingrediencie posypeme strúhaným syrom.

Pečieme ďalších 5-10 minút, alebo kým sa syr neroztečie.

 

 

Na záver posypeme čerstvým nasekaným kôprom a podávajte s láskou, veľkou chuťou a radosťou.

Videonávod

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes