K fašírkam nastrúham 4 zemiaky, posypem syrom a dám piecť: Výborné jedlo za lacný peniaz!

Namiesto vyprážanej verzie vyskúšajte fašírky so strúhanými zemiakmi a syrom pečené v rúre.

Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom. Perfektný recept z dielne pani Danice.

 

 

Potrebujeme:

zemiaky 4 ks

mleté mäso 400 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

cibuľa 1 ks

kyslá smotana

2 lyžice soľ

korenie

bylinky

Na posypanie:

 

 

strúhaný syr

Voliteľné:

petržlenová vňať

koreniny podľa chuti

bylinky podľa chuti

Príloha (voliteľné):

šalát

zemiaková kaša

varené zemiaky

Postup:

Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.

 

 

Zmiešame cibuľu s mletým mäsom, soľou, koreníme.

Pridáme kyslú smotanu podľa chuti.

Podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky.

Môžeme pridať nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny.

Osolíme, okoreníme. Z mletého mäsa vytvarujeme kotlety a dáme ich do pekáča, medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky.

Zemiaky rozdeľte rovnomerne.

Vrch takto pripraveného pekáča môžeme ešte potrieť kyslou smotanou.

 

 

 

Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Odstránime fóliu (môžeme posypať trochou syra) a pečieme ďalších 10 minút.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes