Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom. Perfektný recept z dielne pani Danice.
Potrebujeme:
zemiaky 4 ks
mleté mäso 400 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
cibuľa 1 ks
kyslá smotana
2 lyžice soľ
korenie
bylinky
Na posypanie:
strúhaný syr
Voliteľné:
petržlenová vňať
koreniny podľa chuti
bylinky podľa chuti
Príloha (voliteľné):
šalát
zemiaková kaša
varené zemiaky
Postup:
Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.
Zmiešame cibuľu s mletým mäsom, soľou, koreníme.
Pridáme kyslú smotanu podľa chuti.
Podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky.
Môžeme pridať nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny.
Osolíme, okoreníme. Z mletého mäsa vytvarujeme kotlety a dáme ich do pekáča, medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky.
Zemiaky rozdeľte rovnomerne.
Vrch takto pripraveného pekáča môžeme ešte potrieť kyslou smotanou.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.
Odstránime fóliu (môžeme posypať trochou syra) a pečieme ďalších 10 minút.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)