Recept na sedliacke zemiaky: Najlepšia príloha, aká môže byť!

Táto kombinácia chutí je jednoducho neodolateľná a navyše, príprava tohto jedla je rýchla a nenáročná.

Opekané zemiaky s cibuľou a slaninou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Pani Petra Ž. nám pripomenula skvelý recept na rýchle, jednoduché a veľmi obľúbené jedlo.

 

 

Táto kombinácia chutí je jednoducho neodolateľná a navyše, príprava tohto jedla je rýchla a nenáročná.

Chrumkavé zemiaky, voňavá cibuľa a chrumkavá slaninka – čo viac si priať?

V tomto článku vám predstavíme, ako pripraviť opekané zemiaky s cibuľou a slaninou tak, aby boli vždy perfektné.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

 

 

Zemiaky: 600 g

Olej: na opekanie

Soľ: podľa chuti

Slanina: 150 g

Cibuľa: 1 ks

Cesnak: 1 strúčik

Na posypanie:

 

 

Strúhaný syr

Podľa chuti:

Petržlenová vňať

Postup:

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kolieska.

 

 

Na panvici rozohrejte olej a pridajte zemiaky. Prikryte pokrievkou a smažte približne 5 minút na miernom ohni.

Po 5 minútach zemiaky premiešajte a pokračujte v smažení ďalších 5 minút.

Slaninu nakrájajte na malé kúsky a pridajte k zemiakom.

 

 

Cibuľu nakrájajte na drobno a tiež pridajte do panvice.

Všetko dobre premiešajte.

Osoľte zemiaky podľa chuti a opäť premiešajte.

Pretlačte alebo na jemno nakrájajte cesnak a pridajte do panvice.

 

 

Premiešajte, aby sa všetky chute spojili.

Posypte zemiaky nasekanou petržlenovou vňaťou, strúhaným syrom a servírujte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes