Opekané zemiaky s cibuľou a slaninou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Pani Petra Ž. nám pripomenula skvelý recept na rýchle, jednoduché a veľmi obľúbené jedlo.
Táto kombinácia chutí je jednoducho neodolateľná a navyše, príprava tohto jedla je rýchla a nenáročná.
Chrumkavé zemiaky, voňavá cibuľa a chrumkavá slaninka – čo viac si priať?
V tomto článku vám predstavíme, ako pripraviť opekané zemiaky s cibuľou a slaninou tak, aby boli vždy perfektné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Zemiaky: 600 g
Olej: na opekanie
Soľ: podľa chuti
Slanina: 150 g
Cibuľa: 1 ks
Cesnak: 1 strúčik
Na posypanie:
Strúhaný syr
Podľa chuti:
Petržlenová vňať
Postup:
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kolieska.
Na panvici rozohrejte olej a pridajte zemiaky. Prikryte pokrievkou a smažte približne 5 minút na miernom ohni.
Po 5 minútach zemiaky premiešajte a pokračujte v smažení ďalších 5 minút.
Slaninu nakrájajte na malé kúsky a pridajte k zemiakom.
Cibuľu nakrájajte na drobno a tiež pridajte do panvice.
Všetko dobre premiešajte.
Osoľte zemiaky podľa chuti a opäť premiešajte.
Pretlačte alebo na jemno nakrájajte cesnak a pridajte do panvice.
Premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
Posypte zemiaky nasekanou petržlenovou vňaťou, strúhaným syrom a servírujte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)