Bravčové plátky na horčici!

Vynikajúci a rýchly obed za pol hodinky na stole. Mäsko je veľmi lahodné, jemné a horčicová omáčka ho dotiahne do dokonalosti!

Vynikajúci a rýchly obed za pol hodinky na stole. Mäsko je veľmi lahodné, jemné a horčicová omáčka ho dotiahne do dokonalosti.

 

 

Autorkou receptu je Miška Trogárová.

Potrebujeme:

450 g bravčové karé alebo bravčový rezeň

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ks cibuľa

4 KL plnotučná horčica

Podľa chuti soľ

Podľa chuti mleté čierne korenie, mletá paprika

50 ml slnečnicový olej

Voda

Voliteľné biele víno

Ako príloha:

 

 

Zemiaková kaša

varené alebo pečené zemiaky

Ryža

Cestovina

Parená knedľa

Postup:

Pripravíme si potrebné ingrediencie.

Mäso zľahka naklepeme a z oboch strán, osolíme a okoreníme a potrieme horčicou.

 

 

V kastróli si rozpálime olej a vložíme mäso a prudko z oboch strán opražíme tak, aby sa mäso zatiahlo.

Vyberieme na tanier.

Na výpeku osmažíme cibuľu a pridáme 2 štipky červenej papriky.

 

 

Na spenenú cibuľu dáme zatiahnuté plátky mäsa a premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 35 minút.

Mäso občas premiešame a podlejeme trochou horúcej vody a ja odporúčam pridať aj trochu bieleho vína, aby sa nám vytvorila šťava. (Nesmieme dať naraz veľa vody, lebo mäso by stvrdlo).

 

 

Nakoniec môžeme mäso vybrať a šťavu rozmixovať, ak vám nevadia kúsky cibuľky, mixovať nemusíte.

Podávame so šťuchanými zemiakmi, zemiakovou kašou, prípadne s parenou knedľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes