Výborná poleva podľa starého receptu, jednoduchá a vždy sa vydarí.
Ak chcete nejakú farebnú, stačí pridať potravinárske farbivo.
Poleva má idálnu chuť aj konzistenciu. Vďaka nej pripravéte torty, koláče a zákusky v profesionálnej kvalite.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak tento víkend chystáte sladké dobroty pre vašich najbližších, táto poleva ich dotiahne do dokonalosti.
Navyše, všetko potrebné na prípravu tejto polevy už teraz máte doma.
Budeme potrebovať:
250 g – kr. cukor
130 ml – voda
1 lyžička – ocot 20 percentný
Voliteľné:
Farbivo podľa toho, akú farbu polevy chcete získať
Postup:
Do kastrólika nalejeme vodu a ocot, prisypeme kryštálový cukor.
Všetko privedieme do varu, potom plameň stiahneme a ešte 10 minút varíme na miernom ohni.
Po desiatich minútach sa nám vytvorí cukrový sirup.
Uvarený sirup prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
Po 5-6 minútach miešania sa postupne zmení farba sirupu na bielu a hmota začne tuhnúť.
Ešte stále to za občasného miešania premiešavame.
Po ďalších 5-6 minútach dosiahneme požadovanú konzistenciu.
Podľa potreby môžeme pridať potravinárské farbivo a natrieme na tortu.
Táto poleva vystačí na tortu s priemerom 24 cm.
Hmota na torte stuhne za menej ako 1 hodinu.
Ak potrebujeme viac polevy, urobíme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičky octu.
V tomto prípade varíme 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)