Úžasná poleva na torty a zákusky len z 3 prísad: Zabudnite na marcipán a polevy z obchodu, toto je výborné!

Ak tento víkend chystáte sladké dobroty pre vašich najbližších, táto poleva ich dotiahne do dokonalosti.

Výborná poleva podľa starého receptu, jednoduchá a vždy sa vydarí.

 

 

Ak chcete nejakú farebnú, stačí pridať potravinárske farbivo.

Poleva má idálnu chuť aj konzistenciu. Vďaka nej pripravéte torty, koláče a zákusky v profesionálnej kvalite.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak tento víkend chystáte sladké dobroty pre vašich najbližších, táto poleva ich dotiahne do dokonalosti.

 

 

Navyše, všetko potrebné na prípravu tejto polevy už teraz máte doma.

Budeme potrebovať:

250 g – kr. cukor

130 ml – voda

1 lyžička – ocot 20 percentný

Voliteľné:

Farbivo podľa toho, akú farbu polevy chcete získať

Postup:

Do kastrólika nalejeme vodu a ocot, prisypeme kryštálový cukor.

 

 

Všetko privedieme do varu, potom plameň stiahneme a ešte 10 minút varíme na miernom ohni.

Po desiatich minútach sa nám vytvorí cukrový sirup.

 

 

Uvarený sirup prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.

Po 5-6 minútach miešania sa postupne zmení farba sirupu na bielu a hmota začne tuhnúť.

Ešte stále to za občasného miešania premiešavame.

 

 

Po ďalších 5-6 minútach dosiahneme požadovanú konzistenciu.

Podľa potreby môžeme pridať potravinárské farbivo a natrieme na tortu.

Táto poleva vystačí na tortu s priemerom 24 cm.

 

 

Hmota na torte stuhne za menej ako 1 hodinu.

Ak potrebujeme viac polevy, urobíme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičky octu.

V tomto prípade varíme 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes