Výborný recept na rýchle a veľmi chutné bravčové na hubovej omáčke, ktoré ocenia najmä milovníci húb.
Na prípravu môžete požiť bravčové pliecko, krkovičku alebo pokojne aj bravčové karé.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového mäsa (mala som pliecko)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
čerstvé huby (alebo hrsť sušených)
1 cibuľa
100 g anglickej slaniny
1 lyžička sladkej papriky (môžu byť aj dve lyžičky)
1 lyžica múky
Soľ
Korenie čierne mleté
Olej a kúsok masla
Petržlenovú vňať na oblohu
Voliteľné:
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Príloha:
Ryža
Zemiaková kaša
Cestoviny
Kysnutá knedľa
Postup:
Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu a necháme speniť pokrájanú cibuľu.
Pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.
Odporúčam, aby ste si mäso aspoň pár hodín pred prípravou nasolili a nakorenili.
Na panvici všetko osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a obľúbeným korením.
Pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.
Mäkké mäso vyberieme.
Teraz si pripravíme zmes na zahustenie : v troške vody rozmiešame múku a vylejeme na panvicu, tým omáčku zahustíme.
Prešľaháme a necháme prevariť minimálne 20 minút. Mäso vložíme späť.
Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou.
Posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)