Bravčové mäso na hubovej omáčke: Bez veľkej námahy dokonalý a rýchly obed!

Najlepšia rýchla omáčka s výbornou chuťou, mäsko sa rozpadá na jazyku!

Výborný recept na rýchle a veľmi chutné bravčové na hubovej omáčke, ktoré ocenia najmä milovníci húb.

 

 

Na prípravu môžete požiť bravčové pliecko, krkovičku alebo pokojne aj bravčové karé.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového mäsa (mala som pliecko)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

čerstvé huby (alebo hrsť sušených)

1 cibuľa

100 g anglickej slaniny

 

 

1 lyžička sladkej papriky (môžu byť aj dve lyžičky)

1 lyžica múky

Soľ

Korenie čierne mleté

Olej a kúsok masla

Petržlenovú vňať na oblohu

Voliteľné:

 

 

Koreniny podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Príloha:

Ryža

Zemiaková kaša

Cestoviny

Kysnutá knedľa

Postup:

Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu a necháme speniť pokrájanú cibuľu.

Pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.

 

 

Odporúčam, aby ste si mäso aspoň pár hodín pred prípravou nasolili a nakorenili.

Na panvici všetko osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a obľúbeným korením.

Pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.

Mäkké mäso vyberieme.

 

 

Teraz si pripravíme zmes na zahustenie : v troške vody rozmiešame múku a vylejeme na panvicu, tým omáčku zahustíme.

Prešľaháme a necháme prevariť minimálne 20 minút. Mäso vložíme späť.

Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou.

Posypeme petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes