2 banány nakrájam na lístkové cesto, zrolujem a pečiem takto aj 3x do týždňa: Všetci to milujú!

Príprava vám zaberie menej času ako nepečené dezerty a o zvyšok sa postará rúra.

Ak máte v chladničke lístkové cesto a banány, neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý a extrémne chutný recept.

 

 

Vynikajúca dobrota na raňajky, alebo skvelý dezert ku kávičke. Možno by vám ani nenapadlo, že z pár obyčajných prísad pripravíte vynikajúci dezert.

Ja ho napríklad robím aj vtedy, keď sa ohlási nečakaná návšteva.  Neváhajte a vyskúšate recept podľa kanálu Rýchlo a chutne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Príprava vám zaberie menej času ako nepečené dezerty a o zvyšok sa postará rúra.

Potrebujeme:

Banány 2 kusy

 

 

Lístkové cesto 250 g

Cukor kr. 40 g

Škorica 4 g

Vaječný žĺtok 1 kus

Postup:

Ako prvé si prirpavíme banány. Na tento recept môžete použiť aj prezreté banány, ktoré potrebujete spotrebovať.

 

 

Jednoducho ich ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska.

Teraz si pripravíme lístkové cesto. V tomto recepte je použitý chladený a rozvaľkaný plát cesta.

Plát cesta aj s papierom na pečenie rozbalíme na pracovnú dosku.

 

 

Ak máte zmrazené cesto, je treba si ho v predstihu vybrať, nechať rozmraziť a následne rozvaľkať na obdĺžnikový plát.

Na cesto ukladáme kolieska banánov do stĺpcov, medzi ktorými nechame rozostupy (viď video).

Teraz si v miske zmiešame cukor a škoricu.

 

 

Zmes pomocou lyžicie rovnomerne nasypeme do do voľného priestoru medzi stĺpce banánov.

Teraz cesto pomocou papiera na pečenie zrolujeme.

Nakrájame na 6 kúskov, ktoré uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

 

Nakoniec už len potreieme rozšľahaným žĺtkom a vrch posypeme zvyškom cukrovo-škoricovej zmesi.

Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry.

Pri teplote 190 stupňov pečieme 25 minút.

Môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes