Ak máte v chladničke lístkové cesto a banány, neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý a extrémne chutný recept.
Vynikajúca dobrota na raňajky, alebo skvelý dezert ku kávičke. Možno by vám ani nenapadlo, že z pár obyčajných prísad pripravíte vynikajúci dezert.
Ja ho napríklad robím aj vtedy, keď sa ohlási nečakaná návšteva. Neváhajte a vyskúšate recept podľa kanálu Rýchlo a chutne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Príprava vám zaberie menej času ako nepečené dezerty a o zvyšok sa postará rúra.
Potrebujeme:
Banány 2 kusy
Lístkové cesto 250 g
Cukor kr. 40 g
Škorica 4 g
Vaječný žĺtok 1 kus
Postup:
Ako prvé si prirpavíme banány. Na tento recept môžete použiť aj prezreté banány, ktoré potrebujete spotrebovať.
Jednoducho ich ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska.
Teraz si pripravíme lístkové cesto. V tomto recepte je použitý chladený a rozvaľkaný plát cesta.
Plát cesta aj s papierom na pečenie rozbalíme na pracovnú dosku.
Ak máte zmrazené cesto, je treba si ho v predstihu vybrať, nechať rozmraziť a následne rozvaľkať na obdĺžnikový plát.
Na cesto ukladáme kolieska banánov do stĺpcov, medzi ktorými nechame rozostupy (viď video).
Teraz si v miske zmiešame cukor a škoricu.
Zmes pomocou lyžicie rovnomerne nasypeme do do voľného priestoru medzi stĺpce banánov.
Teraz cesto pomocou papiera na pečenie zrolujeme.
Nakrájame na 6 kúskov, ktoré uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Nakoniec už len potreieme rozšľahaným žĺtkom a vrch posypeme zvyškom cukrovo-škoricovej zmesi.
Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry.
Pri teplote 190 stupňov pečieme 25 minút.
Môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: