Vynikajúci a najjednoduchší recept na tortový korpus: 5 LYŽÍC!

Náš recept na korpus je jednoduchý, rýchly, nepotrebujete naň žiadne špeciálne vybavenie a dokonca ani prášok do pečiva. 

Hľadáte základ pre váš vysnívaný tortu? Kakaový korpus je univerzálny a hodí sa k mnohým druhom krémov a náplní.

 

 

V tomto článku nájdete úplne jednoduchý a odskúšaný recept, ktorý zvládne úplne každý.

Kakaový korpus je všestranný a hodí sa k rôznym príležitostiam. Môžete ho použiť na narodeninové torty, svadby alebo len tak na nedeľné popoludnie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Náš recept na korpus je jednoduchý, rýchly, nepotrebujete naň žiadne špeciálne vybavenie a dokonca ani prášok do pečiva.

Potrebujeme:

 

 

5 ks vajce

5 PL kr. cukor

5 PL hladká múka

5 PL teplá voda

5 PL olej

2 PL kakao

Postup:

Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej lesklej peny.

 

 

že je sneh správne vyšľahaný spoznáme nasledovne:  Metličky z mixéra zdvihneme z bielkovej peny a otočíme ich hore nohami.

Sneh by mal pekne stáť, nemal by padať dole a vôbec by sa nemal ani z metličiek oddeliť.

Pokiaľ máme tuhý lesklý bielkový sneh, postupne pridávame jedno žĺtko po druhom a dôkladne vyšľaháme.

 

 

Následne znížime otáčky mixéra na čo najmenej a pridáme vodu a olej.

Mixér vypneme a už len ručne metličkou vmiešame preosiatu múku s kakaom.

Pripravené cesto nanesieme do formy, pekne uhladíme (formu vyložíme papierom na pečenie a boky nemusíte ani mazať maslom, olejom alebo iným tukom vysypávať múkou).

 

 

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

Rúru sme vyhriali na 200 stupňov a hneď keď vložíme cesto, teplotu znížime na 180 st. a pečieme 25-30 minút.

Skúška špajlou – keď na nej nie je nič nalepené, korpus je hotový.

 

 

Opatrne nožom odlepíme kraje, odoberieme rám formy, cesto otočíme hore nohami, aby sme mali povrch rovný a necháme na mriežke vychladnúť.

Aké krémy môžeme použiť na náplň?

Tu je niekoľko nápadov na obľúbené náplne:

 

 

Maslový krém: Je základom mnohých tort a koláčov. Môžete ho ochutiť vanilkou, kakaom, kávou alebo inými príchuťami.

Šľahačka: Ľahká a osviežujúca, ideálna pre letné dezerty. Môžete ju ochutiť cukrom, vanilkou alebo ovocím.

Tvarohový krém: Sladký a jemný krém, ktorý sa hodí k ovocným náplňam.

Pudingový krém: Hustý a krémový, často sa používa do tort a zákuskov.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes