Hľadáte základ pre váš vysnívaný tortu? Kakaový korpus je univerzálny a hodí sa k mnohým druhom krémov a náplní.
V tomto článku nájdete úplne jednoduchý a odskúšaný recept, ktorý zvládne úplne každý.
Kakaový korpus je všestranný a hodí sa k rôznym príležitostiam. Môžete ho použiť na narodeninové torty, svadby alebo len tak na nedeľné popoludnie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Náš recept na korpus je jednoduchý, rýchly, nepotrebujete naň žiadne špeciálne vybavenie a dokonca ani prášok do pečiva.
Potrebujeme:
5 ks vajce
5 PL kr. cukor
5 PL hladká múka
5 PL teplá voda
5 PL olej
2 PL kakao
Postup:
Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej lesklej peny.
že je sneh správne vyšľahaný spoznáme nasledovne: Metličky z mixéra zdvihneme z bielkovej peny a otočíme ich hore nohami.
Sneh by mal pekne stáť, nemal by padať dole a vôbec by sa nemal ani z metličiek oddeliť.
Pokiaľ máme tuhý lesklý bielkový sneh, postupne pridávame jedno žĺtko po druhom a dôkladne vyšľaháme.
Následne znížime otáčky mixéra na čo najmenej a pridáme vodu a olej.
Mixér vypneme a už len ručne metličkou vmiešame preosiatu múku s kakaom.
Pripravené cesto nanesieme do formy, pekne uhladíme (formu vyložíme papierom na pečenie a boky nemusíte ani mazať maslom, olejom alebo iným tukom vysypávať múkou).
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Rúru sme vyhriali na 200 stupňov a hneď keď vložíme cesto, teplotu znížime na 180 st. a pečieme 25-30 minút.
Skúška špajlou – keď na nej nie je nič nalepené, korpus je hotový.
Opatrne nožom odlepíme kraje, odoberieme rám formy, cesto otočíme hore nohami, aby sme mali povrch rovný a necháme na mriežke vychladnúť.
Aké krémy môžeme použiť na náplň?
Tu je niekoľko nápadov na obľúbené náplne:
Maslový krém: Je základom mnohých tort a koláčov. Môžete ho ochutiť vanilkou, kakaom, kávou alebo inými príchuťami.
Šľahačka: Ľahká a osviežujúca, ideálna pre letné dezerty. Môžete ju ochutiť cukrom, vanilkou alebo ovocím.
Tvarohový krém: Sladký a jemný krém, ktorý sa hodí k ovocným náplňam.
Pudingový krém: Hustý a krémový, často sa používa do tort a zákuskov.