Hľadáš inšpiráciu na chutný a výživný obed alebo večeru? Krkovička pečená na kyslej kapuste je skvelou voľbou.
Je jednoduchá na prípravu a navyše plná chutí.
Pečenie krkovičky spolu s kyslou kapustou je nielen chutná kombinácia, ale má aj niekoľko výhod
Sladkokyslá chuť kyslej kapusty krásne dopĺňa šťavnatosť a jemnosť bravčovej krkovičky. Spoločne vytvárajú nezabudnuteľný chuťový zážitok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka pare, ktorá sa pri pečení uvoľňuje z kyslej kapusty, je mäso krásne šťavnaté a mäkké.
Chuť kyslej kapusty prenikne do mäsa a obohatí jeho chuť. Jednoduchá príprava: Stačí vložiť všetky suroviny do pekáča a nechať rúru urobiť svoju prácu.
Kyslá kapusta je bohatá na vitamíny a vlákninu, zatiaľ čo mäso dodáva bielkoviny. Je to teda vyvážené jedlo.
Môžete pridať rôzne koreniny a bylinky, čím si vytvoríte vlastnú variáciu tohto klasického jedla.
A nesmieme zabudnúť, že všetko sa pečie v jednom pekáči, takže nemusíte pripravovať viacero jedál naraz.
Potrebujeme:
1 kg kyslá kapusta
rasca
mletá červená paprika na posypanie
mleté čierne korenie
1 kg bravčová krkovička
Postup:
Krkovičku nakrájame na rovnako hrubé plátky.
Osolíme, posypeme mletým čiernym korením.
Sprudka opečieme z oboch strán v panvici na rozpálenom oleji alebo bravčovej masti.
Do pekáča dáme väčšiu časť kyslej kapusty (ja som použila moju domácu).
Rozložíme plátky opečenej krkovičky a na povrch dáme zvyšnú časť kapusty.
Posypeme mletou červenou paprikou, rascou, mletým čiernym korením, pridáme výpek z panvice a dusíme prikryté asi jednu hodinu.
Odkryjeme a dopečieme, aby mäsko malo zlatistú farbu.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo prílohou podľa chuti.
Je naozaj vynikajúca.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)