Hľadáte rýchly a výživný obed alebo večeru? Kuracie kúsky na zelenine a šampiňónoch sú skvelou voľbou.
Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, aromatickej zeleniny a chutných húb vytvorí na tanieri farebnú a chutnú symfóniu.
Autorkou receptu je pani Veronika.
Potrebujeme:
Kuracie mäso (na kúsky)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej
1 cibuľa
Soľ, korenie
Lečo
Červená paprika (na kúsky)
Šampiňóny
Korenie na kura
Korenie čína
Cukor (nepovinné)
Ryža (ako príloha)
Postup:
Na oleji na panvici orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridajte kuracie mäso nakrájané na kúsky, osoľte, okoreňte a restujte, kým mäso nie je skoro hotové.
Mäso zalejte lečom, pridajte na kúsky nakrájanú červenú papriku.
Pridajte aj šampiňóny nakrájané na plátky a korenie na kura spoločne s korením čína pre intenzívnejšiu chuť.
Podľa potreby jedlo ľahko podlejte vodou a nechajte chvíľu dusiť, aby sa chute prepojili.
Podľa chuti môžete pridať trochu cukru na zjemnenie chuti.
Jedlo dochuťte podľa potreby av prípade potreby zahustite (napr. rozpusteným kukuričným škrobom vo vode).
Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale, ktorá poslúži ako ideálna príloha k tomuto pokrmu.
Ako uvariť dokonalú ryžu?
Stačí dodržať pár jednoduchých krokov a výsledok bude vždy dokonalý.
Potrebujete:
Ryžu (napr. japonskú, basmati, alebo jazmínovú)
Vodu
Soľ
Hrniec s pokrievkou
Postup:
Ryžu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou, kým nebude voda číra. Tým odstráníte prebytočný škrob a ryža bude nadýchanejšia.
Základný pomer na varenie ryže je 1:2, teda na 1 šálku ryže použijete 2 šálky vody. Ak chcete ryžu krémovejšiu, pridaj trochu viac vody.
Vložte ryžu do hrnca, zalej vodou a pridaj štipku soli. Priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a varte 15-20 minút (doba varenia sa môže líšiť podľa druhu ryže).
Po uvarení neotvárajte hrnček ďalších 5-10 minút.
Nechajte ryžu odpočívať, aby sa dokonale pripravila.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)