Tento VLAŠSKÝ šalát z čias Československa je posledným poctivým receptom!

Nesmrteľný Vlašský šalát, originál z čias socializmu!
[mashshare]

Tento šalát používame k rezňom, na chlebíčky, alebo len tak s rožkom, či chlebíkom.

 

 

Je výborný a chutí rovnako ako za čias dávno minulých.

Tento recept je na 2,5 kg výsledného šalátu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pokojne stiahnite dávky na polovicu, táto maxi dávka sa hodí napríklad keď potrebujete prílohu na oslavu.

Vlašský šalát podľa noriem ČSN – chutí rovnako, ako za totality

Potrebujeme (na 2,5 kg šalátu):

875 g zemiakov

570 g jemnej salámy

 

 

225 g sterilizovaných uhoriek

50 g uvareného hrášku

80 g zeler kořenový (na kocky nakrájaný, uvarený)

120 g uvarenej mrkvy (na kocky nakrájanej)

50 g plnotučnej horčice

 

 

1,25 g mleté čierne korenie

38 g octu

13 g worchester

500 g majonéza

 

 

25 g cukor krupica

25 g soľ

Postup:

Uvarené a za tepla olúpané zemiaky necháme vychladnúť.

 

 

Rovnako necháme vychladnúť aj nakrájanú uvarenú mrkvu a hrášok.

Vychladnuté zemiaky nakrájame na rovnaké rezance alebo kocky.

Pridáme rovnako tvarované uhorky a varenú zeleninu.

 

 

Pridáme aj salámu nakrájaný na rezance a hrášok bez nálevu.

Všetko spojíme majonézou, zmiešanú s horčicou a octom.

Šalát osolíme, osladíme, okoreníme a zľahka premiešame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes