Tento šalát používame k rezňom, na chlebíčky, alebo len tak s rožkom, či chlebíkom.
Je výborný a chutí rovnako ako za čias dávno minulých.
Tento recept je na 2,5 kg výsledného šalátu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pokojne stiahnite dávky na polovicu, táto maxi dávka sa hodí napríklad keď potrebujete prílohu na oslavu.
Vlašský šalát podľa noriem ČSN – chutí rovnako, ako za totality
Potrebujeme (na 2,5 kg šalátu):
875 g zemiakov
570 g jemnej salámy
225 g sterilizovaných uhoriek
50 g uvareného hrášku
80 g zeler kořenový (na kocky nakrájaný, uvarený)
120 g uvarenej mrkvy (na kocky nakrájanej)
50 g plnotučnej horčice
1,25 g mleté čierne korenie
38 g octu
13 g worchester
500 g majonéza
25 g cukor krupica
25 g soľ
Postup:
Uvarené a za tepla olúpané zemiaky necháme vychladnúť.
Rovnako necháme vychladnúť aj nakrájanú uvarenú mrkvu a hrášok.
Vychladnuté zemiaky nakrájame na rovnaké rezance alebo kocky.
Pridáme rovnako tvarované uhorky a varenú zeleninu.
Pridáme aj salámu nakrájaný na rezance a hrášok bez nálevu.
Všetko spojíme majonézou, zmiešanú s horčicou a octom.
Šalát osolíme, osladíme, okoreníme a zľahka premiešame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)